Paksoi

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Deze bladkool heeft knapperige, witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren.

Paksoi heeft geen typische koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig. Je kunt paksoi 2-3 dagen in de groentelade van je koelkast bewaren.

Koken, wokken of rauw

Snij de groente in brede repen om te koken of te wokken zoals in dit Oosterse recept. Verhit de paksoi maar enkele minuten. Het smaakt knapperig het lekkerst. Wil je er een salade van maken, snij de struik dan in smalle repen. Rauw is paksoi ook lekker in een stamppot.

 

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Oosterse recepten