bosje raapsteeltjes

Deze groene lentegroente met langwerpige blaadjes heeft een lekker pittige smaak. Heb jij ze al eens gegeten?

Alleen al de frisgroene kleur maakt raapsteeltjes een echte lentegroente. Eigenlijk is dit het loof van meiknolletjes, dat met wortel en al geoogst wordt. Eet het in het seizoen, want deze groente vind je niet in de andere seizoenen. Juist de stelen smaken heel lekker knapperig en fris. De smaak heeft wel wat weg van rucola of jonge spinazie.

Raapstelen zijn gezond

Net als alle jonge bladgroenten zitten raapstelen vol goede voedingsstoffen: vitamines, mineralen en antioxidanten. Bovendien bevatten raapstelen lekker veel vezels. Echt een PuurGezond keuze dus.

Recepten met raapstelen

Je koopt raapstelen meestal in bosjes. Was de groenten en snij de worteltjes eraf. Je kunt de raapstelen vervolgens in kleine of wat grotere stukken snijden. Door de frisse smaak is het lekker deze groente rauw te verwerken. Bijvoorbeeld in een echte lentestamppot of in een salade. Bijvoorbeeld met wat geroosterde walnoten en stukjes appel en een honingdressing. Maar ze smaken ook goed als je ze roerbakt of verwerkt in een hartige taart.

Op zoek naar PuurGezonde kookinspiratie voor de lente? we hebben een slank lentemenu voor je gemaakt met 28 dagmenu's die passen bij het seizoen. Je koopt het voor €7,50 in onze webwinkel

 

Picknick recepten