Nasi goreng met wakame

Wil je eens zeewier of zilte groenten eten? Dit recept is een aanrader!

hoofdgerecht of lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

10 g gedroogde wakame
2 eieren
1 ui, gesnipperd
½ prei, in ringen
1 kleine wortel, in blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
½ rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden + extra om te garneren
200 g gekookte witte rijst (gebruik eventueel een restant)
1 el ketjap manis
2 el zoute sojasaus
1 tl sambal badjak + extra voor erbij
1 lente-ui, in ringetjes
4 takjes koriander, blaadjes geplukt en fijngehakt
1 el sesamolie om de wakame in te bakken
kroepoek
olie om in te bakken
zout en peper

Salade

5 g gedroogde wakame
¼ rode ui, in dunne reepjes
¼ komkommer, in dunne reepjes
¼ wortel, in dunne reepjes
2 el sesamolie
1 el limoensap

Bereiden

  • Doe de wakame in een kom met 0,5 liter kokend water en laat 10 minuten wellen. Laat vervolgens 5 minuten uitlekken in een vergiet en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de resterende ingrediënten voor de salade in een schaal en zet apart.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de eieren. Zet apart en maak de pan schoon. 
  • Verhit de sesamolie in de pan en bak de 10 g gedroogde wakame 1 minuut. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier en zet apart. 
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok of pan en fruit de ui in circa 2 minuten zacht en glazig. Voeg vervolgens de prei, wortel, knoflook en rode peper toe en bak nog 2 minuten mee. Doe dan de rijst erbij en bak 3 minuten al omscheppend mee. Meng de gebakken eieren erdoor. Voeg de ketjap, sojasaus en sambal toe en naar smaak zout en peper.
  • Strooi vlak voor het serveren de gebakken wakame, de lente-ui, koriander en extra rode peper over de nasi. Serveer met de salade, kroepoek en extra sambal.

Dit recept mochten we overnemen uit het boek: Koken met zeewier en zilte groente, Toine Wilke,

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Saladerecepten