Uientaart op bord met bestek

Echt comfortfood noemen we dit! Ook handig om eerder voor te bereiden.

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 30-35 minuten

Ingrediënten
150 gram volle yoghurt
230 gram speltmeel of tarwemeel
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
6 grote rode uien
2 takjes tijm
4 verse of (half)gedroogde pruimen
200 ml port
2 theelepels honing
200 gram zachte geitenkaas
1 taartvorm met een doorsnede van ongeveer 24 cm

Bereiden

  • Maak het yoghurtdeeg door de yoghurt te mengen met het meel, 2 eetlepels olijfolie en het zout. Druk dit deeg in de ingevette vorm en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Pel en snij de uien in plakjes. Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en voeg de plakken ui toe. Rits de blaadjes van de takjes tijm en doe dit bij de uien. Laat dit afgedekt in circa 10 minuten zachtjes gaar smoren. Schep regelmatig om.
  • Snij ondertussen de pruimen in stukjes. Verwarm de port in een klein pannetje, voeg de pruimen en de honing toe. Laat dit met deksel op de pan circa 10 minuten sudderen.
  • Verkruimel de kaas. Verwarm de oven op 200 °C.
  • Verdeel de helft van de geitenkaas over de deegbodem. Bestrooien met peper.
  • Maak het ui-mengsel op smaak met peper en zout en schep op de geitenkaas. Verdeel de rest van de kaas erover. Besprenkel met een beetje olie.
  • Bak de uientaart in 30-35 minuten gaar. Haal de taart uit de vorm en verwarm de pruimen-portsaus.
  • Serveer de taart in punten met de pruimenportsaus en geef er een gemengde salade bij

PuurGezond eten is gemakklijker dan je denkt. Wil je inspiraite voor je dagelijkse maaltijd? Wij hebben PuurGezonde 'maandmenus voor'je gemaakt voor de lente, zomer, herfst en winter. Zo kun je het hele jaar rond met PuurGezond.  Elk seizoensmenu (steeds 28 dagen inspiratie en recepten) kost € 7,50. Nu alle seizoenen samen voor € 22,50 in de webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Taart recepten