Romatomaat

Deze ovale tomaten noemt men ook wel pruim- of pomodoritomaten. Romatomaten hebben een volle smaak. Ze zijn heerlijk als basis in tomatensoep en pastasauzen.

Bewaar romatomaten bij voorkeur op een koele plek maar niet in de koelkast. De smaak komt dan het best tot z’n recht. En je kunt de tomaat dan tot een week bewaren. In de koelkast gaat veel van het aroma verloren.

De romatomaat is erg lekker om zo te eten, in plakjes op brood of als salade. Wil je het velletje verwijderen? Kruis dan met een mes de onderkant van de tomaat in. Dompel de tomaat kort onder in kokend water en direct daarna in koud water. Dan kun je het velletje er zo afhalen. In een video laten we je graag zien hoe dat moet.

 

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Recepten met tomaten