Gepofte aardappel

Gepofte aardappel gevuld met garnalen

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Witte asperges

Buideltje met zalm en asperges

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten
oventijd: 10 minuten

Lees meer
Karine Hoenderdos

Leve het vet!

De afgelopen dagen is verzadigd vet weer volop in het nieuws. Zo concludeerde een jonge Australische onderzoeker dat hij geen spoor van bewijs kan vinden dat verzadigd vet echt zo ongezond is. En er verscheen deze (Engelstalige) podcast van een cardioloog, die helder uitlegt dat verzadigd vet niet...

Lees meer
Pittig gevulde komkommer

Pittig gevulde komkommer

hapje
10 stuks
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
De Beste Burgers

De beste burgers

Back to the roots, Waikiki Beach, Cyprus: 12 points, Deep Forest en Vegan Delight. De burgers in dit boek hebben de mooiste namen. En je maakt ze helemaal zelf met dit “bouwboek” voor homemade burgers. Het boek start met recepten voor broodjes, 5 in totaal. Daarna kun je kiezen welke van de 8...

Lees meer
Nitraatrijke groenten

Mag ik vaak nitraatrijke groenten eten?

Uit analysegegevens blijkt dat de consumptie van nitraatrijke groente een verwaarloosbaar risico vormt voor de gezondheid. Daarom zijn de adviezen om maximaal 2 keer per week een nitraatrijke groenten te eten en nitraatrijke groenten niet te combineren met vis opgeheven.
Nitraatrijke groenten zijn...

Lees meer
Raapstelen

Raapstelenstamppot met gerookte haring

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Tonijnsalade

Video: hoe maak je tonijnsalade?

Een frisse tonijnsalade is misschien wel de lekkerste manier om vis op brood te eten. Heerlijk op een snee bruinbrood of op een waldkornbolletje bij de lunch. 
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de...

Lees meer
one pot poat met zalm en courgette

One-pot pasta met courgette en zalm

2 personen
bereidingstijd 15-20 minuten

Lees meer
Vis uit de oven

Video: hoe maak je vis uit de oven?

Hou je van vis, maar vind je het lastig om zelf te bereiden? Vis uit de oven is echt heel gemakkelijk! En dat laten we je graag zien met deze video. Dit is het basisrecept, waarop je eindeloos kunt variëren.

Hier vind je het recept.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop...

Lees meer
Crostini met avocado en ansjovis

Bruschetta met ansjovis

hapje
12 stuks
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer

Visvariatie

Kom jij niet verder dan vissticks en kibbeling voor je peuter? Probeer deze lekkere combinaties eens voor meer visvariatie:
- Pasta met een saus van broccolipuree en stukjes kabeljauw
- Vis gestoofd in tomaatblokjes met zilvervliesrijst
- Aardappelpuree met erwtjes en gegrilde zalm
- Groenten (wortel,...

Lees meer
Superselle wokschotel met groente en garnalen

Supersnelle oosterse wokschotel

4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
vis uit de oven

Hoe maak je vis uit de oven?

Houd je van vis, maar vind je het lastig om zelf te bereiden? Vis uit de oven is echt heel gemakkelijk! Dit is het basisrecept, waarop je eindeloos kunt variëren.

Lees meer
Duurzame vis

Eten we steeds meer duurzame vis?

Uit recent markt onderzoek blijkt dat consumenten het belangrijk vinden om duurzame vis te eten. Steeds meer mensen voegen ook de daad bij het woord, zo blijkt uit de allerlaatste verkoopgegevens. In het eerste half jaar van 2016 gaven Nederlanders in de supermarkt 39% meer uit aan MSC (Marine...

Lees meer