Het visboek

delicious. Hét visboek!

Een keer per week vis op het menu is een gezonde gewoonte. Mocht je de neiging hebben daarvoor steeds maar weer zalmfilet of makreel te kiezen dan is dit boek een aanrader voor je. Met deze 100 visrecepten kun je even vooruit. Het zijn de 100 allerbeste visrecepten (ook recepten voor schaal- en...

Lees meer
haringsalade van nieuwe haring

Hoe maak je haringsalade?

Er is weer nieuwe haring! Heerlijk zo uit de hand of op een broodje. Maar je kunt er ook een klassieke pure haringsalade van maken.

Lees meer
avocado-komkommersalade met zalm

Avocado-komkommersalade met gerookte zalm

lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Gepofte aardappel

Gepofte aardappel gevuld met garnalen

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Witte asperges

Buideltje met zalm en asperges

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten
oventijd: 10 minuten

Lees meer
Karine Hoenderdos

Leve het vet!

De afgelopen dagen is verzadigd vet weer volop in het nieuws. Zo concludeerde een jonge Australische onderzoeker dat hij geen spoor van bewijs kan vinden dat verzadigd vet echt zo ongezond is. En er verscheen deze (Engelstalige) podcast van een cardioloog, die helder uitlegt dat verzadigd vet niet...

Lees meer
Pittig gevulde komkommer

Pittig gevulde komkommer

hapje
10 stuks
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
De Beste Burgers

De beste burgers

Back to the roots, Waikiki Beach, Cyprus: 12 points, Deep Forest en Vegan Delight. De burgers in dit boek hebben de mooiste namen. En je maakt ze helemaal zelf met dit “bouwboek” voor homemade burgers. Het boek start met recepten voor broodjes, 5 in totaal. Daarna kun je kiezen welke van de 8...

Lees meer
Nitraatrijke groenten

Mag ik vaak nitraatrijke groenten eten?

Uit analysegegevens blijkt dat de consumptie van nitraatrijke groente een verwaarloosbaar risico vormt voor de gezondheid. Daarom zijn de adviezen om maximaal 2 keer per week een nitraatrijke groenten te eten en nitraatrijke groenten niet te combineren met vis opgeheven.
Nitraatrijke groenten zijn...

Lees meer
Raapstelen

Raapstelenstamppot met gerookte haring

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Tonijnsalade

Video: hoe maak je tonijnsalade?

Een frisse tonijnsalade is misschien wel de lekkerste manier om vis op brood te eten. Heerlijk op een snee bruinbrood of op een waldkornbolletje bij de lunch. 
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de...

Lees meer
one pot poat met zalm en courgette

One-pot pasta met courgette en zalm

2 personen
bereidingstijd 15-20 minuten

Lees meer
Vis uit de oven

Video: hoe maak je vis uit de oven?

Hou je van vis, maar vind je het lastig om zelf te bereiden? Vis uit de oven is echt heel gemakkelijk! En dat laten we je graag zien met deze video. Dit is het basisrecept, waarop je eindeloos kunt variëren.

Hier vind je het recept.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop...

Lees meer
Crostini met avocado en ansjovis

Bruschetta met ansjovis

hapje
12 stuks
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer

Visvariatie

Kom jij niet verder dan vissticks en kibbeling voor je peuter? Probeer deze lekkere combinaties eens voor meer visvariatie:
- Pasta met een saus van broccolipuree en stukjes kabeljauw
- Vis gestoofd in tomaatblokjes met zilvervliesrijst
- Aardappelpuree met erwtjes en gegrilde zalm
- Groenten (wortel,...

Lees meer