Ingrediƫnten
6 scholfilets (ongeveer 500 gram)
sap van een halve sinaasappel
1 bakje tropisch fruit (250 gram)
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
50 gram bloem
3-4 eetlepels olie
Bereiden
- Snijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat ze zo 5 minuten liggen.
- Snijd het tropische fruit in heel kleine stukjes en meng het in een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelsap en versgemalen peper. Schep het bosuitje en het basilicum erdoor.
- Wentel de scholfilets door de bloem, schud de overtollige bloem er weer af. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
- Leg de scholfilets op 4 warme borden en schep de fruitsalsa ernaast. Lekker met gele rijst en peultjes.
Kijk voor meer gezonde recepten op www.visrecepten.nl