Ceviche

Wil je een bijzonder, slank en gemakkelijk te maken borrelhapje waarmee je kan scoren? Maak dan ceviche. Dit ‘rauwe’ visgerecht komt van oorsprong uit Spanje en Portugal. 

Hak 250 gram witte visfilet zonder graat zo fijn mogelijk. Je kunt kabeljauw of zeeduivel nemen maar het kan ook heel goed met goedkope vissoorten als tilapia of koolvis. Doe de vis in een wijde schaal en strooi er wat zout over. Pers limoenen uit tot je bijna 1 dl hebt. Meng het limoensap door de vis en laat deze zo ongeveer 10 minuten staan. De vis ‘gaart’ zo in het limoensap. Je ziet dat ook. De vis wordt wit.
Doe de vis over in een zeef en laat het vocht weglekken. Meng de vis vervolgens met 3 fijngesneden bosuitjes, 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadjes en zaadlijsten) en 3 eetlepels fijngehakte dille.

Serveer de ceviche op toastjes of stukjes stokbrood. Ook heel lekker om met tortillachips te eten. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vis