Wortelsalade met tahin, geroosterde hazelnoten & munt

Drie Dolle Dagen met Vergeten Groenten

Op 17 oktober, 24 oktober en 14 november 2015 verkoopt de Stichting Vergeten Groenten in de Historische Groentehof alle groenten uit alle tuinen. Voor slechts 15 euro kun je een hele kist groenten oogsten, zoals pastinaak, aardpeer, gele wortel, boerenkool, appels, peren, truffelaardappel en...

Lees meer

Wortelsap lekker om te drinken of als soep

Ken je deze al van de firma Schulp: biologische wortelsap. Het sap is rijk aan bètacaroteen. Lekker om zo te drinken, maar ook heerlijk in combinatie met appelsap en/of sinaasappelsap of als basis voor een soep.

Het sap is verkrijgbaar in flessen van 0,75 liter, bij natuurvoedingswinkels,...

Lees meer

Rettich: met een pittige smaak

Vanaf april weer verkrijgbaar uit Nederland: rettich. Deze langwerpige, witte wortel heeft een pittige smaak. De smaak lijkt op die van radijs (ze zijn familie van elkaar!), maar is net iets scherper.
Was en schil een rettich en je kunt de wortel rauw eten. Lekker met een plak kaas op de boterham,...

Lees meer

Ode aan de gemberwortel

Gemberwortels hebben vaak hele grappige vormen. Kinderen zien er, met hun rijke fantasie, vaak leuke dingen in. Laat je kind, bij de groenteboer of in de supermarkt, de gemberwortel uitkiezen met de grappigste vorm. Thuis mag er natuurlijk gevoeld en gesnuffeld worden aan de wortel en geproefd...

Lees meer
Hoe maak je hutspot?

Hoe maak je hutspot?

Januari is natuurlijk stamppotmaand bij uitstek. Lekker, vooral als je het zelf maakt en je niet laat verleiden tot een bak kant-en-klare stamppot die je alleen maar in de magnetron hoeft te schuiven. Bovendien kun je er zelf net wat meer groenten instoppen. We kiezen dit keer voor hutspot, een...

Lees meer
Gestoofde wortels met kruidkoek

Gestoofde wortels met kruidkoek

tussen- of bijgerecht
4 personen

Lees meer
Wortelpeterselie

Wortelpeterselie, zoeter dan de pastinaak

Op dit moment zie je wortelpeterselie volop in de winkels. Hij lijkt op de pastinaak, ook qua smaak, maar is wel wat zoeter. Kijk, om ze uit elkaar te houden, naar de kroon (het “kontje”) van de wortel. Bij de pastinaak groeien de blaadjes uit een kuiltje en bij de wortelpeterselie op een heuveltje....

Lees meer
Regenboogpeen

Regenboogpeen voor een feest in de keuken

Wat een feest is deze mix van penen in de kleuren wit, oranje, geel en paars. Je kunt ze net zo bereiden als gewone wortelen. Heerlijk geroosterd in de oven, maar natuurlijk ook heel vrolijk in een salade. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon koken.

Lees meer
wortelsoep

Wortelsoep

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
Kippenragout met rijst en worteltjes

Kippenragout met rijst en worteltjes

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Hoe maak je koninginnesoep?

Hoe maak je koninginnesoep?

Gek eigenlijk dat koninginnesoep niet oranje is. Tenminste dat dacht ik altijd als kind. Tot ik las in een boek over culinaire geschiedenis dat de koninginnensoep die we allemaal kennen uit de pakjes en zakjes, oorspronkelijk bedacht is door een Franse kok voor een van de Franse koninginnen van...

Lees meer
Hutspot met rode ui

Hutspot met rode ui

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Wortel-rozijnensalade

Wortel-rozijnensalade

lunchgerecht
1 persoon
bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
Hoe maak je worteltaart?

Hoe maak je worteltaar ?

‘Bakker, heeft u worteltaart?’ Zo begint een overbekende mop. De clou van de mop (‘Vies he?’) klopt natuurlijk niet, want worteltaart is heerlijk!

Lees meer