Wit schaaltje met granola, kiwie en yoghurt

Meestal is granola van havermout gemaakt. Deze heeft als basis boekweit. Een lekker knapperige en nootachtige variatie.

ontbijtgerecht
10-12 porties
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 18 minuten

Ingrediënten

125 gram hazelnoten
150 gram gebroken boekweitkorrels
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels lijnzaad
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
40 gram gedroogde mangostukjes
40 gram gedroogde ananasstukjes
bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak de noten grof. Meng de noten met de boekweit en de pitten en zaden.
  • Smelt de kokosolie. Schep deze met de honing door de granola. Verdeel alles over een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed.
  • Zet het geheel 18 minuten in de oven tot de granola krokant is. Laat afkoelen en snij of knip ondertussen de mango en ananas in stukjes. Meng het fruit door de granola. Bewaar in een goed afgesloten bakje.

Heerlijk met yoghurt of kwark en vers fruit.

Wist je dat wij een digitale ontbijtspecial hebben met 15 lekkere en gezonde havermout en granolarecepten? Je koop deze download in onze webwinkel voor slechts 2,50 euro.  Zo hoef je nooit meer zelf een gezond ontbijt te verzinnen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Zomerrecepten