1. Ze zitten barstensvol vitamines en mineralen
Verse groene kruiden spannen de kroon. Ze zijn heel rijk aan vitamines en mineralen, en andere bioactieve stoffen. Ook al eet je er maar een klein beetje van: dat krijg je toch mooi maar binnen. En als je dit weet… waarom zou je er niet wat meer van eten? In de recepten in onze receptspecial koken met Kruiden en specerijen spelen kruiden een hoofdrol.
2. Je gebruikt minder zout
Met specerijen en verse kruiden, voeg je veel smaak toe. Je hebt dan minder zout nodig en dat is mooi. Gemiddeld krijgen we in Nederland namelijk best veel zout binnen, en dat kan de bloeddruk verhogen. Een schepje minder is dus helemaal prima.
3. Je eet gevarieerder
Verse kruiden voegen meer variatie toe aan je maaltijden. En dat is goed, want hoe meer verschillende plantjes je eet, hoe beter dat voor je is. Variatie zorgt namelijk voor meer verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten in je voeding. Meer variatie is ook goed voor je darmen. Want al die verschillende planten worden in de darm uiteindelijk afgebroken door verschillende bacteriën. Zo wordt ook het microbioom in je darm meer gevarieerd – en dát helpt weer beschermen tegen ziekte.
4. Je eet met meer smaak
Gerechten die lekker op smaak zijn gebracht met kruiden en specerijen, zorgen ervoor dat je lekkerder eet – en dat is weer goed voor je humeur!
Wil je ook profiteren van al die voordelen van kruiden en specerijen? Schaf onze receptspecial “Koken met kruiden en specerijen” aan. Vol tips en weetjes over kruiden en specerijen en met maar liefst 27 recepten met kruiden en specerijen in de hoofdrol. Je koopt de special voor €4,- in onze webshop.