image-3732

De blaadjes van peterselie, basilicum en koriander, de dunne sprietjes van dille…Wanneer jij ze verwerkt hebt in de meest heerlijke gerechten, houd je een minder fraai bosje stengels over. 

Als je geluk hebt groeien de kruiden weer aan in je kruidentuintje op balkon, vensterbank of in je tuin. Maar als je bosjes kruiden hebt gekocht, houd je soms heel wat steeltjes over. Gooi ze niet weg. Wij hebben 5 tips voor je:

  1. Voeg ze toe aan een neutrale olie zodat ze smaak af kunnen geven. De kruidige olie is heerlijk over een salade. Hierbij kun je ook hardere delen van kruiden, zoals de stengels van rozemarijn gebruiken.
  2. Gebruik steeltjes van bijvoorbeeld peterselie, koriander of dille om bouillon smaak te geven. Bind de kruiden eventueel samen met keukentouw of stop stukjes in een bouillon- of thee-ei.
  3. Voor gerechten waarin je de kruiden fijnmaalt, kun je ook de steeltjes gebruiken. Ze hebben net zoveel smaak! Beste voorbeeld is wel pesto.
  4. Gebruik ze als vulling in een vis die je gaart in de oven.
  5. Gooi de kruidensteeltjes op rokende kooltjes van de barbecue. Ze geven geur en smaak af.

Wil je meer tips over duurzamer eten, schaf dan onze korte cursus Duurzamer eten aan

Dan hebben wij nu het PuurGezond Plan voor je.
Het PuurGezond Plan is een 10-weken durend plan waarmee je zelf aan de slag kunt, maar wel met een beetje hulp van ons.
Het Plan neemt je in stappen mee door ons boek PuurGezond Slank in 8 stappen. Je gaat er in een periode van 10 weken mee aan de slag aan de hand van mails die je van ons krijgt met prachtige bijlages vol tips, recepten en adviezen. Na die 10 weken heb jij een stevige basis gelegd voor een gezond eetpatroon, waarmee jij zelf verder aan je gewicht werkt.

Als je je inschrijft voor het plan ontvang je via de post het boek PuurGezond Slank in 8 stappen en per mail 10 weken lang een uitgebreide download. Dit alles voor €59,- .