Als het gaat om vitamines en mineralen, winnen wintergroenten het met gemak van zomergroenten als sla, komkommer en courgette. Vooral de donkergroene groenten als boerenkool en spruitjes zitten boordevol. Bijvoorbeeld met vitamine C. Ze bevatten zelfs veel meer vitamine C dan zomerse salades! Vitamine C is onder andere goed voor je weerstand.
Wintergroenten zijn bijvoorbeeld pompoen, wortelen, bieten, boerenkool, knolselderij, rode kool, prei, andijvie, pastinaak en spruiten. Zet deze groenten juist nu lekker vaak op het menu!
Wintergroenten bewaren
Het bewaren van wintergroenten is heel gemakkelijk. De meeste wintergroenten kun je het beste bewaren op een koele, donkere plek buiten de koelkast. Een hele pompoen kun je zelfs tot twee maanden bewaren! Rond 13 graden is eigenlijk perfect, zoals in een ouderwetse kelder. Een stukje knol of wat wintergroenten over? Dek af met huishoudfolie of een duurzamer alternatief, bewaar in de koelkast en verwerk de volgende dag bijvoorbeeld in een soep. Of, stamp ze tot puree (lekker in combinatie met aardappel) of laat ze langzaam garen in een stoofpot. Ook lekker (en goed voor je portie (winter)groenten): rooster de groenten die je over hebt dezelfde avond meteen in de oven met olijfolie en kruiden voor een portie groente bij de lunch morgen.
Groenten leveren veel vezels, vitamines en mineralen en ondersteunen daardoor je weerstand. Wil je wat extra aandacht besteden aan je weerstand? Bestel voor € 9,50 onze korte digitale cursus “Werken aan je weerstand".