1. Palmkool zit boordevol voedingsstoffen
Palmkool, ook wel bekend als cavolo nero of zwarte kool, zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Het bevat onder andere vitamine A, C en K en het mineraal calcium. Deze voedingsstoffen zijn nodig voor een gezond immuunsysteem, een stralende huid en sterke botten.
2. Palmkool is een wintergroente
Deze winterharde groente wordt vaak nog lekkerder na een lichte vorst. De kou kan de smaak verbeteren, doordat de plant suikers aanmaakt als bescherming tegen de kou, wat resulteert in een zoetere smaak.
3. Palmkool is goed voor de ogen
Wist je dat palmkool rijk is aan luteïne en zeaxanthine? Deze antioxidanten zijn gunstig voor de gezondheid van je ogen en kunnen helpen bij het voorkomen van leeftijdsgebonden oogproblemen, zoals maculadegeneratie.
4. Palmkool bevat weinig calorieën
Als je op zoek bent naar iets gezonds zonder veel calorieën, is palmkool een uitstekende keuze. Het levert je volop voedingsstoffen, maar slechts weinig calorieën
5. Palmkool is gemakkelijk te bereiden
Last but not least, palmkool is niet alleen gezond maar ook eenvoudig te bereiden. Je kunt het toevoegen aan soepen (in Italië is het een vast ingrediënt van minestrone), pasta, stoofschotels, stamppot, smoothies of gewoon roerbakken met knoflook en olijfolie. Als je wilt weten hoe je palmkool schoonmaakt: kijk even hier.
Variëren in soorten groente vinden we bij PuurGezond heel belangrijk. Sowieso hebben groenten een streepje voor. Wil je meer weten over een PuurGezonde manier van eten? Lees ons boek “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond”. Je schaft het aan in onze webshop voor € 21,-