Groente & fruit

Groente & Fruit, recepten van verse oogst

Wij zijn dol op boeken die over groente en fruit gaan. En helemaal als het zo’n leuk en praktisch boekje is als deze van oorsprong Scandinavische uitgave. De schrijfster vertelt in het voorwoord dat ze dol is op het bezoeken van groentemarkten in het zuiden van Europa. Met als gevolg dat ze dan in...

Lees meer
Vliesbloesemlimonade

Hoe maak je vlierbloesemlimonade?

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer het eens. Echt super eenvoudig!

Lees meer
Groenten juni

Welke producten zijn goed verkrijgbaar in juni?

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:
Andijvie
Asperge
Bleekselderij
Bloemkool
Broccoli
Chinese kool
Doperwt
IJsbergsla
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Lamsoren
Paksoi
Peultjes
Postelein
Prei
Raapjes
Rabarber
Radicchio
Radijs
Rettich
...

Lees meer
Erwten

Welke groenten zijn goed verkrijgbaar in mei?

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:

Andijvie
Asperges
Bleekselderij
Bosui
Chinese kool
Doperwt
IJsbergsla
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Lamsoren
Paksoi
Peultjes
Postelein
Prei
Raapjes
Raapstelen
Rabarber
Radijs
Rettich
Rode biet
Rod...

Lees meer
De Aspergewinkel

Dé Aspergewinkel

Een pop-upstore over asperges! Echt waar. Je vindt Dé Aspergewinkel tijdens het aspergeseizoen in hartje Den Bosch. Tot en met 24 juni kun je bij de winkel terecht voor dagverse asperges, kookgerei, receptenboeken, verse maaltijdpakketten, workshops en kookdemonstraties. Vers gekochte asperges...

Lees meer
Brunchbrood met asperges & ei

Brunchbrood met asperges & ei

4-6 personen
bereidingstijd 30 minuten (inclusief marineren)

Lees meer
Rabarber

Welke groenten zijn goed verkrijgbaar in april?

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:

Aardappel
Asperges
Bleekselderij
Chinese kool
Komkommer
Lamsoor
Paksoi
Prei
Raapjes
Raapstelen
Rabarber
Radijs
Rode biet
Rode kool
Spinazie
Tomaat
Witlof
Witte kool
Wortelen

Lees meer
Bloedsinaasappel

Bloedsinaasappels: maar kort verkrijgbaar

Je ziet ze nu liggen, op de markt en bij de Oosterse supermarkt: bloedsinaasappels. Koop ze, want deze sinaasappels zijn er maar kort. De smaak is een tikje bitter, net wat "volwassener" dan de gewone sinaasappel.

Maak er heerlijk sap van of gebruik de bloedsinaasappel in salades. Lekker met...

Lees meer
Nel van kop-tot-kont-chef

No waste: Nel van kop-tot-kont-chef

Het weekend voor Kerst 2016 was de laatste kans dat je kon eten bij Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk. Kok Nel Schellekens zwaaide daar als “van-kop-tot-kont chef” de scepter in de keuken. Fijn voor ons dat ze nu in dit boek laat zien hoe je haar slogan: ‘Zero Waste, 100% taste’ zelf in...

Lees meer
Share

Share

Samen koken, eten en genieten, wellicht is dat wel het fijnste wat je op een dag kunt doen. Veggiechef Natascha Boudewijn doet daarom ook niet anders in haar eigen kookatelier De Keuken van Greendelicious. Het kloeke boek Share is overigens alweer het derde kookboek van Greendelicious. In het boek...

Lees meer
Kooltje

Kooltje

Kool, als er een groente vaak ondergewaardeerd wordt dan is het wel kool. Maar niet door Pascalle en Matthijs, de auteurs van de boeken “Havermoutje” en “Nootje”. Van hun hand is er nu “Kooltje”. Voor dit boek hebben de auteurs 2 maanden lang geprobeerd om elke dag kool te eten. Niet alleen ’s...

Lees meer
Ga aan de slag!

De herfst: ga aan de slag!

De herfst is het ideale seizoen om aan je conditie en gewicht te werken. En wel hierom:

  1. Het is na de luie zomervakantie en ruim voor de feestmaand
  2. Het is nog niet koud en dus perfect weer om veel naar buiten te gaan
  3. De bossen zijn op hun allermooist!
  4. Er is volop herfstfruit, zoals appels, peren,...
Lees meer