Een lastige vraag, want het ontloopt elkaar niet veel. Bij spinazie is diepvries een iets duurzamere keuze dan per vrachtwagen uit Spanje geïmporteerde verse spinazie. Maar bij andere groentes kan de balans net anders uitvallen. Zo zijn Spaanse sperziebonen net iets duurzamer dan Hollandse diepvries. Een vuistregel: het meest duurzaam is altijd Hollandse groente van de volle grond. Een goede keus zijn diepvries (of pot en blik) en uit Europa. Vermijd in ieder geval ingevlogen groenten (zoals sperziebonen uit Kenia) en groenten uit de kas, zoals Hollandse spinazie in maart.
Welke soort spinazie kan ik het beste buiten het seizoen kiezen: diepvriesspinazie of verse spinazie uit Spanje?
Inloggen
Om favorieten te kunnen toevoegen is het nodig om eerst in te loggen.
Preferences
Ik ga ermee akkoord dat ik door PuurGezond benaderd kan worden met aanbiedingen :
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief :