We hebben 2916 items gevonden.
hoofdgerecht2 personenbereidingstijd: 10 minutenoventijd: 12 minuten
Ingrediënten
1 (voorgebakken) meergranen broodbol (350 gram, bijvoorbeeld fougasse of een focaccia)125 gram…
Zet lekker vaak een salade op het menu. dat is pas PuurGezond.
4 personen bereidingstijd 15 minuten
2 venkels, in reepjes 1 sinaasappel 250 gram frambozen 2 takjes…
nagerecht 4 personen bereidingstijd: 10 minuten wachttijd: enkele uren
250 ml slagroom 50 gram suiker (palm/kokosbloesem/riet) 1 biologische citroen, schoongeboend 2…
Géén bietjes, want dat blieft de president niet. Maar verder zal Michelle Obama haar gloednieuwe moestuin bij het White House vol zetten met een rijkdom aan groenten, fruit,…
In mijn studententijd en ook lang daarna schepte ik altijd op tegen mijn moeder over hoe weinig aardappels ik gebruikte. Een beetje afzetten tegen de…
lunch- of voorgerecht 4 personen
8 dikke witte asperges 2 rode pepertjes, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd 50 gram boter 1 ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook,…
hoofdgerecht4 personen
4 kipfilets1 eetlepel olijfolie1 rode ui, fijngesnipperd50 gram zwarte olijven zonder pit, grof gehakt2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd200…
amuse, hapje of snack 12 personen
200 gram mini groene asperges 2-3 eetlepels (chili)olie 1 eetlepel groene pesto 25 gram rucola 12 plakjes dun gesneden ossenhaas 1…
Eindelijk zijn ze er volop: Hollandse aardbeien van de volle grond! Niet die felrode harde exemplaren uit Spanje, of de waterige kasaardbeien. Nee, ik bedoel die echte…
In een roerbakschotel kun je heel gemakkelijk heel veel groenten stoppen. Lekker PuurGezond dus.
4 personen bereidingstijd: 25 minuten
200 gram zilvervliesrijst of…
Vaker vis op het menu is gezond. En als het dan zo lekker is als in dit recept....
hoofdgerecht 4 personen
600 gram stevige visfilet (bijv. kabeljauw, koolvis of…
Lekkere recepten met vis zijn handig om te hebben als je meer vis wilt gaan eten. Wat dat hoor bij een PuurGezond eetpatroon. MInimaal 1 keer per week vis op het menu. …
Een van de pijlers van PuurGezond eten is vaker vis op het menu. En met zo'n heerlijk recept als dit wil je wel vaker vis eten.
500 gram…
lunchgerecht4 personen
200 ml grenadinesiroop50 gram suiker1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt2 harde handperen1 eetlepels citroensap2 stevige…
Hèhè. Van die politieke lui in Europa mogen ze nu eindelijk in de winkel liggen: kromme komkommers. Net zoals wrattige worteltjes en knullige knoflook. Het is echt een mijlpaal,…
Jaren geleden heb ik het ooit een keer gekocht en vond het toen fantastisch: halloumi. Dit is een grillkaas van Cyprus. Het heeft wel wat van feta maar is veel elastischer, harder.…
hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 30 minuten
450 gram prei3 eetlepels zonnebloemolie100 gram cashewnoten, ongezouten250 gram basmatirijst2 eetlepels milde…
De hormonen gieren door m’n lijf. Nee, ’t is niet uit verliefdheid, hoewel ik veel van m’n man hou. Het zijn de zwangerschapshormonen die overheersen, inmiddels al 6 maanden lang.…
hoofdgerecht 2 personen bereidingstijd: 20 minuten
100 gram tagliatelle of andere pasta 250 gram oesterzwammen of andere paddenstoelen 2 stengels bleekselderij 2…
Mary at gegrilde bietjes en dat vond ze heel lekker schrijft ze in deze blog.
Ik ben dol op het roosteren van groente. Het geeft groente zo'n heerlijke smaak, vooral het zoet van…
Wist je dat je in een stamppot ook heel goed 2 verschillende groentes kunt combineren? Probeer deze koolraap met andijvie-stamppot maar eens.
hoofdgerecht 2 personen…
Ze lagen er weer lelijk te wezen, vanochtend op de markt: zoete aardappels. In een kistje, weggeduwd in een hoekje. Waarschijnlijk omdat bijna niemand ze koopt. Nou ik wel! Verzot…
½ kilo bieflappen 2 uien 800 gram krieltjes 250 gram champignons 500 gram trostomaatjes 50 gram boter 1 groentenboullionblokje 2,5 dl water …
voorgerecht4 personen
400 gram courgette150 gram feta2 eieren1 koffielepel munt of 1 zakje muntthee
Bereiden
Spoel 4 kleine ronde vuurvast schaaltjes (ramekins) of…
250 gram fusilli 1 ui 2 teentjes knoflook 2 stengels bleekselderij 4 wortelen 4 tomaten 100 gram mager spek 1 dl droge witte wijn 50 gram…
1 vanille stokje150 gram lente-uitjes1 klein teentje knoflook7 eetlepels olijfolie2,5 dl kippen- of groentebouillon60 gram botersap van 1…
voorgerecht4 personenbereidingstijd: 20 minuten
2 rijpe avocado’s 2 theelepel kerriepoeder 100 ml slagroom 500 ml groentebouillon 2 theelepel citroensap cayennepeper1…
ontbijt- of lunchgerecht 2 personen bereidingstijd: 15 minuten
4 snee brood (liefst bruin of volkoren) 20 gram roomboter 2 plakken achterham 40 gram pittige kaas …
Moet je voor een recept eiwit opkloppen? Hoe verser het ei, hoe beter het resultaat. Je kunt op 3 manieren bepalen hoe vers je ei is:
1. RekenenJe kunt met de…
voorgerecht4 personenbereidingstijd: 10 minuten
1 courgette, in plakken gesneden olijfolie 3 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden 2 eetlepels verse basilicum 100…
hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 40 minuten
12 vastkokende aardappelen (circa 800 gram totaal)5 gram (1 theelepel) boter1-2 teentjes knoflook 300 ml tomatensap 2…
Meer groenten eten is gezond. Stop daarom lekker veel groenten in een pastagerecht.
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 20 minuten
250 gram volkoren spaghetti 1…
Bij Italiaans koken denk je al snel aan pasta en eventueel aan risotto. Maar er is meer aan koolhydraatbronnen in de Italiaanse keuken: de griesmeelachtige polenta bijvoorbeeld of…
Jochem Geerdink is een journalist die niet echt goed voor zichzelf zorgt. Hij sport niet, hij eet zeer onregelmatig, fruit komt zijn huis niet in en in moeilijke tijden zijn Ben &…
Duurzaam gevangen vis van de visboer, een kleurenpalet aan groenten van de markt, hazelnoten uit eigen tuin en walnoten van de boom van de buurman (die “per ongeluk” in onze tuin…
snack8 stuksbereidingstijd: 35 minuten
175 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel bakpoeder ½ theelepel zeezout 1 ei 1 ½ dl melk 100 gram zachte geitenkaas 150 g magere…
Even een paar dagen van de echte winterse kou in Zuid-Duitsland geproefd. En bij zo’n vakantie hoort natuurlijk ook lekker eten. Nu is Duitsland culinair gezien geen paradijs, maar…
Over een paar dagen begint de lente. Zou de sneeuw dan nu eindelijk echt wegblijven? Fris is het in ieder geval nog steeds, dus is het nog steeds stamppottijd. Zeker op een dag dat…
hapje4 personenbereidingstijd: 10 minuten
250 gram gepelde garnalen3 teentjes knoflook½ Spaanse pepertje3-4 sprietjes bieslook3 eetlepels olijfolie
Pel de…
Een heerlijke combi: zalm en broccoli maar dan anders
4 stukken zalmfilet van 125 gram 2 eetlepels citroensap…
voorgerecht4 personenbereidingstijd: 15 minuten
½ venkel 1 sjalot 1 bosje groene asperges 250 gram spinazie 1 doosje broccolikiemen 4 gekookte eitjes 1 eetlepel azijn…
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten
8 kalfslapjes à 50 gram per stuk 8 dunne plakjes Parmaham 8 grote blaadjes verse salie 20 gram boter 150 ml witte…
hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 25 minuten
6 scholfilets (ongeveer 500 gram)sap van een halve sinaasappel1 bakje tropisch fruit (250 gram)1 bosuitje, in dunne…
Een heerlijk vullende soep. Dit wordt vast een van je favorieten.
750 gram zoete aardappels, 250 gram kipfilet,…
Een van de lekkerste Hollandse aardappels! Het is een echte seizoensaardappel en komt van de 160 hectare akkerland rond het Westfriese plaatsje Opperdoes. Per jaar oogsten de…
lunchgerecht2 personen
25 gram pijnboompitten2 bosuitjes3 paprika’s (rood, geel en groen) 2 teentjes knoflook4 eetlepels olijfolie250 gram gekookte grote garnalen…
Opzoek naar een snelle en lekkere, gezonde maaltijd? Vul een wrap met groenten en gerookte zalm. Simpeler kan niet.
lunch- of hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 10 minuten …
Een klassiek toetje, kant-en-klaar te koop in het ijsvak of te kiezen op de restaurantkaart. Maar je maakt het heel eenvoudig zelf.
Voor 4 personen breek je een reep pure…
Een weekendje Zeeland met buitenlandse vrienden: daar hoort Nederlandse culinaire traditie bij. Behalve een nieuwe haring is dat natuurlijk ook de pannenkoek. Logisch dus dat we in…
hapje3 personenbereidingstijd: 15 minuten
1 zakje Mozzarella piccolosmaakvolle kleine tomaatjes1 doosje rucolakiemenborrelglaasje olijfolie1 komkommer100 grram…
voor- of lunchgerecht4 personenbereidingstijd: 10 minuten
2 rijpe avocado’s6 tomaten100 gram Hollandse garnaaltjes1 doosje radijskiemen
Bereiding
Was de tomaten.…
300 gram biologische tuinerwten uit de diepvries, maar het liefste verse! 1 liter kippen- of groentebouillon 2 à 3 bosuitjes, schoongemaakt 1…
lunchgerecht 2 personen bereidingstijd: 10 minuten
4 sneetjes notenbrood boter 12 blaadjes eikenbladsla 4-8 plakjes rosbief 1 kleine rode ui, in flinterdunne ringen 2…
1½ kg friszure appels: elstar, bijvoorbeeld, geschild en in schijven of parten2 rode uien, gepeld en in ringen3-4 schijfjes verse gember, de…
Het steile straatje in Istanbul stond werkelijk tjokvol gedekte tafels. Aan iedere tafel zaten mensen, op iedere tafel stond brood, salades, flessen water en borden soep. Toch at…
hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 15 minuten
2 eetlepels mosterd olijfolie 1 eetlepel vers citroensap 4 zalmfilets 1 eetlepel verse gehakte dille citroenschijfjes…
hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 20 minuten
50 gram rozijnen1 ui150 gram dadels zonder pit400 gram kipfilet2 theelepels kerriepoeder2 eetlepels…
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 25 minuten
250 gram pasta 400 gram kalkoenfilet 1 ui 250 gram champignons 2 eetlepels olijfolie 400 gram verse spinazie…
Uiterlijk is belangrijk. Dat realiseerde ik me weer toen ik een kookworkshop bijwoonde van de Australische tv-kok Bill Granger. En daarmee bedoel ik niet alleen dat Bill er lekker…
125 gram chorizo125 gram achterham4 stengels bleekselderij½ krop ijsbergsla (of zakje ijsbergsla van 200 g)bakje…
Oude groente in een zak? Dat verkoopt blijkbaar goed, zo blijkt uit een test door de Consumentenbond. Zes van de zeven bamipakketten die je in de supermarkt koopt, zijn namelijk…
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 15 minuten oventijd: 25 minuten
8 sneetjes (oud) meergranenbrood, zonder korst 2 eetlepels olijfolie 300 gram panklare prei 1…
Alleen eten is vaak desastreus voor de slanke lijn. Je eet sneller, bent geneigd de televisie erbij aan te zetten en je eet alles schoon op, omdat het zonde is om weg te gooien.…
In februari was hij in Nederland: Jonathan Safran Foer, de bekende Amerikaanse schrijver. Hij promootte zijn nieuwe boek “Dieren eten”. Daar moest ik bij zijn! Ik vond zijn eerste…
Risotto is comfortfood en als je het met pompoen maakt helemaal! Probeer deze heerlijke pompoenrisotto.
1 kleine biologische pompoen (ca 1 kilo) 2 teentjes knoflook 1 theelepel…
Het blijft raar dat als je aan Engeland denkt je nou niet meteen aan de meest lekkere gerechten denkt, terwijl er toch zoveel topkoks vandaan komen. Jamie Oliver en Nigella Lawson…
olijfolie500 gram winterpeen, geschild en in blokjes gesneden½ knolselderij, in blokjes gesneden1 prei, in reepjes gesneden2 uien, gesnipperd1…
lunchgerecht2 personenbereidingstijd: 10 minuten
4 dikke sneden donker vloer volkorenbrood 1/4 meloen 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge of 25 g boter 2 eetlepels…
Vanillevla zelf maken, dat zal wel moeilijk zijn? Toen mijn dochter me deze vraag stelde, herinnerde ik me dat ik als kind altijd de pan uit mocht likken als mijn oma vanillevla…
De natuur draait haar eeuwige ronden rond de zon, maar eetjournalisten kunnen er ook wat van. In hun vaste jaarcyclus schrijven ze over afvallen (januari), stamppotten (februari)…
Met verse munt geef je je courgettesoep net een andere -frisse- smaak. Probeer het eens.
lunchgerecht 4-6 personen bereidingstijd: 15 minuten
2 eetlepels olijfolie 1…
Puur en helder water is de beste dorstlesser. Simpel zou je zeggen om daar genoeg van te drinken, ware het niet dat je hier in Nederland voor bijna elk glas water buiten de deur…
hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 1 uur en 20 minuten
200 gram sjalotten4 stengels bleekselderij1 grote winterwortel500 gram hamlappen40 gram boter250 ml donker…
Als de kinderen tussen de middag hongerig uit school komen, willen ze vaak maar 1 ding: een tosti. Geef ze eens ongelijk want zo'n tosti is lekker warm, hartig en knapperig.
Neem…
Italianen zijn meesters in de pure keuken. Of het nu gaat om een kop koffie, een pasta of om vis. Door de eenvoudige bereidingen, de keuze voor vooral verse pure producten en het…
bijgerecht 4 personen
800 gram snijbiet 85 gram boter 200 milliliter kippen- of groentebouillon 60 gram geraspte kaas
Verwijder de droge delen van de…
Zin in een lekker stoofpotje van groenten en peulvruchten? Probeer eens deze zigeunerpot. Vol smaak en helemaal vega(n).
1 grote aardappel 1 stoofpeer ½ winterwortel…
Tergend langzaam vouwde hij het servetje dicht en deed hij de tas open. Opvallend schraapte hij zijn keel. Hij keek goed rond of iedereen in het restaurant het wel kon zien. En pas…
voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 20 minuten
4 dikke en grote sneden pain de campagne of volkoren vloerbrood 500 gram groene asperges, schoon 1 gekookt…
Een dagje koken voor de vriezer? Jonge ouders doen dat regelmatig. Op hun vrije zaterdag staan ze oververhit te zwoegen boven dampende pannen en achter volle aanrechten. Hun missie…
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 55 minuten
1 ui 2 worteltjes 2 stelen bleekselderij 800 gram kruimig kokende aardappelen 4 eetlepels olijfolie 5 teentjes…
Het geeft cake, desserts, fruitsalade, slagroom en ijs een heerlijk aroma: vanillesuiker. Maar zo’n kant- en klaar zakje bevat geen echte vanille, maar alleen synthetische…
Lekker makkelijk, kip in de braadzak. Je kunt er alle kruiden, specerijen en groenten bijstoppen die je lekker vindt. En verder heb je er geen omkijken meer naar.
Verwarm de oven…
borrelhapje 30 stuks bereidingstijd: 25 minuten
Ingredienten
300 gram tofu 2 eetlepel sesamolie 50 ml Japanse sojasaus 2 rijpe avocado's 1 limoen, geperst 30 rijstvellen 1 vel…
nagerecht 4 personenbereidingstijd: 15 minutenmarineertijd: 2 uur
300 gram rabarber1 vanillestokje3 eetlepels suiker (riet/palm/kokosbloesem)1 eetlepel…
Groenten, groenten, groenten...bij PuurGezond kunnen we er geen genoieg van krijgen en zijn altijd op zoek naar lekkere recepten met groenten. Zoals dit:
voorgerecht 4 personen …
lunchgerecht4 personenbereidingstijd: 30 minuten
4 volkorenbolletjes3 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd1 courgette, in kleine blokjes1 gele paprika, in kleine…
Superzomers en superfeestelijk! Een Bellini is een Italiaanse cocktail van prosecco en perzikpuree. De Bellini is uitgevonden door de eigenaar van de beroemde Harry’s bar in…
Als je een voorgerecht zoals dit serveert met veel groenten , dan weet je zeker dat de maaltijd veel groenten bevat. En daar draait het om bij gezond eten: heel veel groenten!…
Op de dag dat ik ’s ochtends boodschappen doe, hoeven mijn kinderen niet te lunchen. Want ze krijgen het een na het ander in hun knuistjes gedrukt. Mijn twee kinderen weten…
Snel, eenvoudig en lekker. Wat wil je nog meer? Probeer dit PuurGezond gerecht
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 15 minuten
4 eetlepels zonnebloemolie 350 gram…
2 grote lange aubergines 5 eetlepels olijfolie 1 ½ theelepel citroentijmblaadjes, plus een paar takjes om te garneren 1 granaatappel 1…
bijgerecht4 personenbereidingstijd: 15 minuten
2 eetlepels roomboter 1 eetlepel olijfolie 600 gram witlof 8 dadels (liefst mejoul), in dunne reepjes 1 rode peper,…
Genot kan soms ontaarden in geworstel.
Zoals het drinken van een glas wijn. Daar is niks mis mee, integendeel zelfs, maar de aanbeveling om matig te drinken (1 glas per dag voor…
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 20 minuten oventijd: 20-25 minuten
6 sneetjes meergranenbrood 2 eetlepels olijfolie 1 teen knoflook, fijngehakt 600 gram…
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 40 minuten
800 g iets kruimige aardappelen, geschild 100 ml halfvolle melk 2 eetlepels roomboter 800 gram (groene) asperges…
‘Mama, hoe maken ze pindakaas?’ Ik zit aan de eetkamertafel met mijn 4-jarige dochter als ze me deze vraag stelt. Gelukkig sta ik niet met mijn mond vol tanden en kan ik haar vraag…
Ik ken mensen die snel naar de Chinees of snackbar rijden als ze erg druk zijn en geen tijd hebben om te koken. Dat eten halen net zoveel tijd kost als een pure smakelijke maaltijd…
lunchgerecht1 persoonbereidingstijd: 10 minuten
2 dikke sneden volkoren boerenbrood (zelf gesneden)2 plakken parmaham (15 gram)2 verse vijgen, in dunne plakjes10 gram…