Hoe maak je appeltaart?

Het is wetenschappelijk bewezen: zelfgebakken appeltaart is gewoon de allerlekkerste taart ter wereld! En een mix uit een pakje heb je daarvoor echt niet nodig.

Maak eerst de vulling: schil 1 kilogoudreinetten en haal de klokhuizen eruit. Snij de appels in kleine stukjes. Week 75 gramrozijnen in heet water. Meng de stukjes appel, rozijnen en ½ eetlepelkaneel.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maak nu het deeg: meng in een kom 250 gbloem, 175 g kouderoomboter, 125 gbasterdsuiker en een snufjezout. Klop 1ei los en voeg de helft toe aan de andere ingrediënten. Snij de harde boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed het deeg dan met koele handen tot een samenhangende bal deeg ontstaat. Vet een bakvorm (doorsnede 22 cm) in en verdeel ¾ van het deeg over de bodem en de opstaande randen. Vul de vorm met het appelmengsel. Gebruik de rest van het deeg om een vlechtwerk te maken op de taart. Bestrijk de taart met de rest van het ei en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar en bruin.

 

Tips

  • het deeg heeft de suiker nodig voor de structuur, als je liever geen gewone suiker gebruikt kan je kiezen voor honing of een dadelsiroop. Het gebak wordt dan minder krokant.
  • liever speltbloem? Dat kan ook.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met appels