recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten voor bijgerechten
Waanzinnige bietjes
Bietjes zijn lekker en gezond. Maar wat maak je ermee? Dit heerlijke recept van Jamie Oliver bijvoorbeeld.
Rode bietensalade met spinazie en geitenkaas
Rode biet en geitenkaas: heerlijke combi!
Griekse koolhydraatarme traybake met feta
Een traybake is een super lekkere manier om veel groenten te eten zonder dat je er veel voor hoeft te doen. De oven doet het werk. Deze variant is…
Hoe maak je tzatziki?
Tzatziki, de overheerlijke knoflooksaus uit Griekenland, smaakt niet alleen heerlijk bij Griekse kofta (kruidige gehaktrolletjes) maar ook bij vis- of…
Hoe maak je ratatouille?
Met een geurige ratatouille eet je met speels gemak je dagelijkse portie groenten. Het is wel even wat snijwerk, maar verspil je tijd niet aan…
Hoe maak je kaaskoekjes?
Nog op zoek naar een mooie garnering bij de soep of salade? Maak deze eenvoudige kaaskoekjes.
Bloemkool met citroen en knoflook uit de oven
Heb je bloemkool al eens in de oven bereid? Deze combi met knoflook en citroen verraste ons zeer aangenaam.
Sperziebonen a la putanesca
Zin om een Italiaanse draai te geven aan dat oer-Hollandse boontje? Maak dan eens deze heerlijke sperziebonen a la putanesca.
Bloemkool met kaassaus
bijgerecht 4 personen
Ovenschotel met aardappel, ui en knoflook
Rode uien, knoflook en aardappelen zijn een perfecte combinatie voor een ovenschotel
Hoe maak je aardappelpuree?
Aardappels schillen is even wat werk. Maar een aardappelpuree van verse aardappels is wel veel en veel lekkerder dan puree uit een pakje. En na het…
Hoe maak je waldorfsalade?
Een klassieker onder de salades is de Waldorfsalade. Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit knolselderij, appel en wat mayonaise bestond, wordt…
Hoe maak je satésaus?
Satésaus uit het schap of vriesvak van de supermarkt laat jij voortaan links liggen. Want als je deze zelfgemaakte saus eenmaal geproefd hebt, wil je…
Hollandse pesto van boerenkool
Uitgekeken op de boerenkoolstamppot? Maak eens een oerhollandse pesto van boerenkool!
Hoe maak je pesto?
Het recept voor pesto is eenvoudig, maar het gaat om de kwaliteit van de ingrediënten. Vooral de basilicum moet echt top zijn: stevige groene bladeren…
Hoe maak je witlof uit de oven op een gezonde manier?
Wist je dat witlof heerlijk is om te roosteren? Probeer deze witlof met peer en (een beetje) kaas maar eens.
Hoe maak je bloemkoolcouscous?
Het is helemaal in om groenten steeds meer de hoofdrol te geven in je maaltijd. Bijvoorbeeld door je rijst of couscous te vervangen door…
Hoe maak je picknickbrood (voor onderweg)?
Als wij op vakantie gaan en een lange reis met de auto voor de boeg hebben, dan gaat er al sinds jaar en dag een zelfgebakken brood mee voor onderweg.…
Hoe maak je maiskoekjes?
Van een blikje mais kan je lekkere maiskoekjes maken. Prima als vleesvervanger bij een warme maaltijd. Ook kinderen zijn er dol op.
Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?
Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet…
Hoe maak je olijventapenade?
Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd.Maar het smaakt ook prima op de lunchboterham met wat sla en…
Hoe maak je vanillesaus?
Warme vanillesaus smaakt heerlijk bij (warm) herfstfruit, ijs of gebak. Zo’n vanillesaus is heel gemakkelijk zelf te maken. Daar heb je geen zakje…
Hoe maak je guacamole?
Deze Mexicaanse dipsaus maak je het liefst vlak voor gebruik, omdat de avocado snel verkleurt. Het smaakt verrukkelijk bij nachochips, maar ook als…
Bieterballen uit de oven
Een heerlijke vega-variant op de klassieke bitterbal
«
1
2
3
4
5
6
»
back-to-top