Chili sin carne

Snel, goedkoop, lekker en gezond: dan denk je toch meteen aan peulvruchten! Maak deze heerlijke chili.

Vlees hoeft er niet in dit gerecht om volwaardig te zijn. De bonen leveren je voldoende eiwitten en het stukje chocolade geeft de chili een heerlijk volle smaak..

Hoofdgercht
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

500 gram rode kidneybonen uit blik (of zelf geweekt en gekookt)
3 uien
2 teentjes knoflook
1 gele paprika
1 groene paprika
Olie
50 ml rode wijn
1 blik tomaten
2 theelepels oregano
1 eetlepel komijnpoeder
Chilipoeder naar smaak
50 gram zeer pure chocolade
1 bosuitje
Geraspte kaas

Bereiden

  • Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie. Voeg de paprikastukjes toe en laat even meestoven. Giet de wijn bij de groenten en laat alles even goed doorstoven zonder deksel.
  • Voeg de tomaten, de oregano, en het komijnpoeder toe. Kruid met chilipoeder en zout naar smaak. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
  • Roer tenslotte de bonen door de groentesaus en laat alles goed doorkoken.
  • Snij de bosui in ringen. Strooi de bosui en geraspte kaas over de chili.

Als je de kaas weglaat is het recept een volwaardig plantaardig recept. Wil je daar meer inspiratie voor? We hebben een receptspecial voor je gemaakt met 15 volledig plantaardige recepten die heel puur,  lekker en volwaardig zijn. Je koopt het in onze webshop voor €4,-

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met chocolade