Winkelmand
Inloggen
>
+
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Italiaanse recepten
Hoe maak je spaghetti alla carbonara?
Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker! En zelfgemaakt smaakt een stuk lekkerder dan uit…
Pasta pesto, maar dan anders!
Een heerlijk en makkelijk recept dat binnen 15 minuten op tafel staat: de welbekende pasta met pesto, maar dan met een verrukkelijke twist!
Hoe maak je pompoenrisotto?
Risotto is comfortfood en als je het met pompoen maakt helemaal! Probeer deze heerlijke pompoenrisotto.
Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola
Probeer deze verrassende stamppot eens. Een goed vullende maaltijd die boordevol goede voedingsstoffen zit.
Pasta met kalkoenfilet en roomsaus
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je courgettesoep?
Deze soep is echt simpel en levert je meteen een flinke bijdrage aan je dagelijkse portie groenten. Lekker bij de lunch of als voorafje.
Sperziebonen a la putanesca
Zin om een Italiaanse draai te geven aan dat oer-Hollandse boontje? Maak dan eens deze heerlijke sperziebonen a la putanesca.
Hoe maak je pizza?
Wat pizza betreft kun je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.…
Minestrone
De perfecte maaltijdsoep om restjes op te maken uit de groentela en de koelkast. Varieer gerust!
Groentetaart met polenta
Weer eens wat anders: een hartige taart met polentabodem hoofdgerecht2 personenbereiden 45 minuten
Hoe maak je pasta bolognese?
Moeilijk is het niet, je moet alleen voor het beste resultaat even geduld hebben.
Gnocchi met courgette-tomatensaus en kaas
hoofdgerecht 4 personen
Hoe maak je pesto?
Het recept voor pesto is eenvoudig, maar het gaat om de kwaliteit van de ingrediënten. Vooral de basilicum moet echt top zijn: stevige groene bladeren…
Hoe maak je tomatensaus?
Tomatensaus maak je met ons ultieme recept en moeilijk is het niet. Er kan namelijk niets op tegen een homemade tomatensaus, waarvan de geur alleen al…
Hoe maak je ricotta?
Wil je een wat romige en frisse smaak aan je gerecht geven? Dan is ricotta heel geschikt. Deze verse kaassoort wordt veel in de Italiaanse keuken…
Hoe maak je gedroogde tomaten?
Wist je dat je die heerlijke maar prijzige semigedroogde tomaten ook heel goed zelf kunt maken? Handig voor als je op de markt een grote zak tomaten…
Auberginerolletjes (Involtini di Melanzane)
Als je een voorgerecht zoals dit serveert met veel groenten , dan weet je zeker dat de maaltijd veel groenten bevat. En daar draait het om bij gezond…
Hoe maak je rode pesto?
Heerlijk door een beetje pasta of op een broodje! Rode pesto is ontzettend smaakvol, maar een stuk minder bekend dan zijn groene broertje. Dat gaat…
Hoe maak je bruschetta?
Bruschetta is wel het schoolvoorbeeld van supersimpel en toch heel lekker. Met dit recept als voorgerecht of borrelhapje kan je zomerse avond niet…
Venkelrisotto met spekreepjes
Risotto is het ultieme slow food: je moet er even de tijd voor nemen. Maar terwijl je al roerende tot rust komt, zet je een heerlijk gerecht op tafel.
Courgetti met kikkererwtensaus
Veel groenten en veel peulvruchten dat is 2 x PuurGezond. En ook nog zo lekker! Probeer dit heerlijke gerecht van courgette-spaghetti met een saus met…
Hoe maak je minestrone?
Als er één soep is waarin je alle restjes kunt verwerken, dan is het wel minestrone. En het is nog een voedzaam soepje ook. Het vult de maag goed.
Vega Bolognese
Moet een bolognesesaus gehakt bevatten? Nee. Dat bewijst dit bologneserecept waarin we het gehakt vervangen door linzen. Probeer het eens!
Hoe maak je balsamicodressing?
Balsamicoazijn is een perfecte smaakmaker. Een scheutje van deze Italiaanse lekkernij is heerlijk door de zelfgemaakte tomatensaus, een stoofschotel…
1
2
3
»
back-to-top