Kommetje met crumble
Herfst-crumble met appel, peer en vijg

Een warm ontbijt of een warm nagerecht: dat is smullen! Zeker als je het maakt met al dat heerlijke herfstfruit.

Ontbijtgerecht of nagerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Ingrediënten

1 appel (liefst een moesappel, zoals goudreinet)
1 peer
1 vijg
25 gram walnoten
8 eetlepels volkorenmeel
2 eetlepels boter
2 eetlepels honing 
 

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in stukjes. Maak de vijgschoon en snij deze ook in stukjes.
  • Doe het fruit in een ingevet ovenschaaltje.
  • Hak de walnoten fijn en meng deze met het volkorenmeel.
  • Snij de boter in piepklein stukjes, meng de boter en de honing door het meel. Maak er met de vingers grove kruimels van en verdeel dit over het fruit. Bak de crumble 20 minuten in de oven.

Lekker met een schep kwark of Griekse yoghurt.

Wil je ook PuurGezond gaan eten, maar weet je niet hoe je dat in je leefstijl inpast? Wij hebben daarom het PuurGezond Plan voor je. Een pakket dat bestaat uit ons boek PuurGezond Slank in 8 stappen. Plus 10 weken lang een ondersteunende mail in je mailbox met tips en recepten om je in stappen mee te nemen door het boek en zo je eetgewoonten aan te passen. Lees hier meer over het PuurGezond Plan

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met noten