Bord pasta met tomatensaus, blaadjes basilicum. Naast het bord stukjes kaas

Op een tomatensaus voor de pasta kun je volop variëren. Probeer deze met geroosterde paprika.

Hoofdgerecht
4 personen
45 minuten bereidingstijd
20 minuten oventijd

Ingrediënten
3 grote puntpaprika’s
1 grote teen knoflook
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
½ citroen
1 blik gepelde tomaten
1 eetlepel balsamicoazijn
verse basilicum
Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Maak de paprika’s schoon en halveer ze. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de paprika’s in 15-20 in de oven tot ze wat geblakerd zijn. Laat de even staan.
  • Pel en snipper knoflook en ui. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en de knoflook zachtjes zodat het heerlijk begint te ruiken.
  • Voeg de oregano en basilicum toe en bak dit een paar seconden mee. Voeg de gepelde tomaten toe aan de ui en laat alles op een laag vuur pruttelen. Minimaal 30 minuten.
  • Trek het geblakerde vel van de paprika’s en snij de paprika in stukken. Voeg ze bij de saus. Pureer de saus met behulp van een staafmixer.
  • Maak de saus op smaak met zout en peper. Serveer met blaadjes basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Lekker bij volkorenpasta.
Op zoek naar meer lekkere en gezonde variaties voor een pastasaus? We hebben een receptspecial gemaakt voor je met 20 fantastische pastagerechten. Te koop als download in onze webshop voor €4,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met paprika