Linzencaprese van peulvruchten.nl

Linzen caprese

4 personen

Lees meer
Meer kleur op je bord met peulvruchtenpasta’s

Meer kleur op je bord met peulvruchtenpasta’s

Steeds meer mensen willen liever geen pasta gemaakt van (durum) tarwe. Daarom komen fabrikanten steeds vaker met alternatieven. Peulvruchtenpasta’s bijvoorbeeld, gemaakt van peulvruchtenmeel en water. En dus glutenvrij. Zo heb je ongemerkt eens wat vaker peulvruchten op je bord en ook meer kleur!...

Lees meer
Geroosterde-maissalade met avocado en chili-limoendressing
Kidneybonen

Kidneybonen of rode nierbonen

Peulvruchten zijn vaak het onderschoven kindje op het menu. Jammer, want ze zijn zo veelzijdig. Neem bijvoorbeeld kidneybonen, eigenlijk rode nierbonen genoemd in Nederland. Ze hebben een lichtzoete smaak en zijn zowel koud (wel gekookt natuurlijk) als warm heerlijk. Oorspronkelijk komen kidneybonen...

Lees meer
Broccolisoep met kikkererwten van peulvruchten.nl

Broccolisoep met kikkererwten

4 personen

 

 

Lees meer
vega erwensoep

Hoe maak je vega erwtensoep?

Erwtensoep is heerlijk met dit koude weer, ook als je niet van vlees houdt!

Lees meer
Kikkererwtenknabbels

Video: hoe maak je kikkererwtenknabbels?

Maak ook eens deze lekkere en gezonde snack van peulvruchten. Het recept vind je hier

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

 

 

Lees meer
Wraps met kikkererwtensalade

Wraps met kikkererwtensalade

lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Wereldwijd veel gegeten: bruine bonen

Wereldwijd veel gegeten: bruine bonen

Eeuwenlang waren bruine bonen de meest gegeten peulvrucht in Nederland. Je hebt vast weleens gehoord van het klassieke gerecht: bruine bonen met spek en stroop.

Niet zo gek trouwens dat bruine bonen ook wereldwijd zo veel worden gegeten, want ze zitten vol eiwit, vezels, B-vitamines en ijzer. En...

Lees meer
Hoe maak je falafel?

Video: hoe maak je falafel?

Dé trend in hippe steden als Berlijn, Londen en Stockholm en heel smakelijk: een broodje falafel. Deze heerlijke gekruide balletjes zijn gemaakt van peulvruchten en zijn daarom harstikke duurzaam en gezond. Zelf maken kan ook! Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik...

Lees meer
Groene erwten en spliterwten, niet alleen winterkost

Groene erwten en spliterwten, niet alleen winterkost

Klein, rond en groen, zo kennen we natuurlijk de doperwt. Elke zomer zijn doperwten maar heel kort vers te koop. Daarom eten we doperwten meestal uit de diepvries, pot of blik. Maar wist je dat je deze groene peulvrucht ook gedroogd kunt kopen? Je koopt ze dan onder de naam "groene erwt".

Even...

Lees meer
Paddenstoelen-linzenbrood van Estee Strooker

Paddenstoelen-linzenbrood van Estee Strooker

4-6 personen
bereidingstijd: circa 2,5 uur

Lees meer
mini burrito's met kip

Mini burritos met kip

6-8 porties

Lees meer
Preisoep met salie uit Love & Lemons

Preisoep met salie

4 personen

Lees meer
Kikkererwten: heerlijke noodachtige peulvrucht

Kikkererwten: heerlijke nootachtige peulvrucht

Kekererwt, keker, garbanzo of kikkererwt. Allemaal namen voor dezelfde verrukkelijke nootachtig smakende peulvrucht, die bij veel PuurGezond bezoekers populair is vanwege ons recept voor homemade humus.

Kikkererwten groeien aan een struik en zitten met z'n tweetjes of drietjes in een peul. In de...

Lees meer