gezonde stamppot met 4 groenten en vette vis

Pittige vier soorten groentestamppot met makreel

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Extra lekkere jus

Geef je jus wat extra’s (maar geen extra calorieën)

Nu het najaar weer nadert, eet je misschien weer vaker stamppot of gekookte aardappels. Jus hoort er dan natuurlijk bij! Hoe maak je de jus lekkerder zonder bergen extra calorieën toe te voegen?

  • Voeg bouillon in plaats van water toe aan het braadvet
  • Bak uitjes en champignons mee en blus dan pas de...
Lees meer
Peterseliestamppot

Peterseliestamppot met ovengeroosterde tomaten

hoofgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 15 minuten

Lees meer
Mary Stottelaar

Het was een apart stamppotjaar

De lente begint te kriebelen. Voelen jullie het ook? Ik merk dat ik na alle winterkost weer begin te snakken naar verse voorjaarsgroente. Ik kan niet wachten tot de rabarber er weer is, de jonge spinazie, vers van het land of de raapsteeltjes.
Het was dit jaar eigenlijk ook wel een heel apart...

Lees meer

Hoe maak ik een vegetarische stamppot?

Veel mensen denken bij een echt winterse stamppot aan boerenkool met rookworst of aan zuurkoolstamppot met spekjes. Lekker natuurlijk, maar er zijn ook genoeg vegetarische varianten mogelijk. Als vleesvervanger kun je bijvoorbeeld kiezen voor noten, kaas of peulvruchten. Wat dacht je bijvoorbeeld...

Lees meer
Zuurkool

Mijn aardappelen worden niet goed gaar als ik zuurkoolstamppot maak. Hoe komt dat?

Door het zuur in de zuurkool duurt het langer voordat de aardappelen gaar zijn als je ze samen in één pan kookt. Kook de aardappelen daarom apart van de zuurkool.
Overigens hoef je zuurkool niet lang te koken; je kunt de kool immers ook rauw eten. Even opwarmen voor de stamppot is dus voldoende. Zo...

Lees meer
Hoe maak je hutspot?

Hoe maak je hutspot?

Januari is natuurlijk stamppotmaand bij uitstek. Lekker, vooral als je het zelf maakt en je niet laat verleiden tot een bak kant-en-klare stamppot die je alleen maar in de magnetron hoeft te schuiven. Bovendien kun je er zelf net wat meer groenten instoppen. We kiezen dit keer voor hutspot, een...

Lees meer
stamppottaart met venkel en noten Pasen

Stamppottaart met venkel en noten

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 45 minuten
oventijd: 25-30 minuten

Lees meer
Chinese kool

Chinese koolstamppot met gemarineerde kip

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer
Preistamppot met makreel

Preistamppot met makreel

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Raapstelen stamppot

Hoe maak je stamppot raapstelen?

Jaja het wordt lente, maar laat ons nog even genieten van de stamppot. Voor je de stamppotpan en stamper opruimt moet je namelijk echt nog even raapstelenstamppot maken. Juist nu zijn de jonge knapperige raapstelen het lekkerst!

Lees meer
Hutspot met rode ui

Hutspot met rode ui

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Spinazie

Spinaziestamppot met gehaktballetjes

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 35 minuten

Lees meer
Gerrit Jan Groothedde

Stoemp

Vanavond eet ik stoemp. Dat klinkt stoer en stevig en dat is het ook, want "stoemp" is het Vlaamse woord voor stamppot. Het verschil zit overigens louter tussen de oren, behalve misschien dat de Vlamingen bij de stoemp betere worst hebben. Want worst maken, dat kunnen ze in België. Veel beter dan...

Lees meer

Stamppot met een lentetwist

Over een paar dagen begint de lente. Zou de sneeuw dan nu eindelijk echt wegblijven? Fris is het in ieder geval nog steeds, dus is het nog steeds stamppottijd. Zeker op een dag dat de kinderen allerlei sportieve activiteiten gehad hebben, hebben ze honger als een beer. Stamppot gaat er dan wel in....

Lees meer