hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 40 minuten
Ingrediënten
4 aubergines
3 grote uien
3 teentjes knoflook
7 eetlepels olijfolie
400 gram tomaatblokjes (eventueel uit blik)
150 gram feta in blokjes
2 eetlepels citroensap
Bereiden
- Was de aubergines, halveer in de lengte en hol uit (met een mesje). Snijd het vruchtvlees dat je eruit haalt in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit daarin de ui, knoflook en blokjes aubergine. Voeg de tomaatblokjes en peper toe.
- Vermeng het tomaat-uimengsel met de blokjes feta. Vul de helften met de groentekaasvulling.
- Leg de auberginehelften in een vuurvaste schaal. Giet er de resterende olie over. Vermeng 1 ½ dl water met citroensap en giet dit over de aubergines.
- Laat de aubergines midden in de oven in circa 40 minuten gaar worden.
Meer zomerse mediterrane gerechten vind je in ons PuurGezond slanke mediterrane maandmenu. Suggestie voor 4 weken lang mediterraan eten bij ontbijt, lunch en diner. Zo eet jij gemakkelijk PuurGezond. Schaf het aan in onze webwinkel.