De Beste Burgers

De beste burgers

Back to the roots, Waikiki Beach, Cyprus: 12 points, Deep Forest en Vegan Delight. De burgers in dit boek hebben de mooiste namen. En je maakt ze helemaal zelf met dit “bouwboek” voor homemade burgers. Het boek start met recepten voor broodjes, 5 in totaal. Daarna kun je kiezen welke van de 8...

Lees meer
hoe maak je shoarmakruiden

Hoe maak je shoarmakruiden?

Shoarma op PuurGezond? Ja hoor, want je kunt shoarmavlees prima zelf maken. Zonder al het zout en toevoegingen die in kant-en-klaar gekruid shoarmavlees of potjes shoarmakruiden zitten.

Lees meer
Hamburger

Video: hoe maak je hamburgers?

Kant-en-klare hamburgers zijn vaak vet en heel zout. Dat moet toch beter kunnen, want als je dan een hamburger met frites eet, dan wil je ook wel een lekkere… Met dit recept ben je verzekerd van een lekkere hamburger.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder...

Lees meer
risotto met gehakt en groenten

No-waste Groenterisotto met gehakt

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Gehaktbal met ei

Slanke gehaktbal - met een verrassing

Gehakt is niet het meest slanke vlees dat er is! Deze gehaktbal zorgt voor een verrassing aan tafel en bevat minder calorieën dan een gewone gehaktbal.
Kook voor 4 personen 4 vrije uitloop eieren tot ze net hard zijn (7 minuten). Kruid 200 gram biologisch rundergehakt en verdeel het in 4 porties....

Lees meer
Hoe maak je goulash

Hoe maak je goulash?

Bij de slager ligt de goulash kant-en-klaar in de vitrine. En een mix voor goulash is natuurlijk snel gekocht. Maar heb je al eens geprobeerd zelf goulash te maken? Gemakkelijker dan je denkt. En: het hele huis ruikt heerlijk.

Lees meer
Gehaktballetjes

Video: hoe maak je gehaktballetjes

Ons basisrecept voor gehaktballetjes. Heb je de smaak te pakken, varieer dan ook eens met kruiden en specerijen zoals paprikapoeder, Italiaanse kruiden, kerrie...

Het recept vind je op onze site.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je...

Lees meer
Hoe maak je een gehaktbal?

Hoe maak je een gehaktbal?

Er zou een compleet kookboek gevuld kunnen worden met alle recepten van gehaktballen in Nederland. Heel wat oma’s en moeders hadden vroeger immers hun eigen gehaktbalrecept. Hier een basisrecept voor de gehaktbal. Op dit recept valt eindeloos te variëren. Wat wordt jouw eigen homemade...

Lees meer
Pompoen met braadworst uit de oven

Pompoen met runderbraadworst

2-3 personen
bereidingstijd 30 minuten
oventijd 20 minuten

Lees meer
salade vijgen en spek

Salade van gebakken vijgen met spek en walnoten

4 personen
bereidingstijd 15 minuten

Lees meer
Eating apart together

Eating apart together

Wie kent dat niet: ben je een verstokte vleeseter en krijg je iemand te gast die fanatiek vegetariër is. Of andersom natuurlijk. Lastig om dan iets op tafel te zetten waarvan je beiden smult? Nee hoor helemaal niet! Zeker niet met het boek "Eating apart together". In dit boek laten vriendinnen Niki...

Lees meer
Marinade

Hoe maak je een marinade?

Laat al die voorgemarineerde lappen vlees of stukken vis voor op de barbecue links liggen. Maak je eigen marinade! Echt, het is heel eenvoudig.

Lees meer
Carpaccio sandwich

Carpaccio sandwich

lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
lenterisotto met asperges

Lenterisotto met asperges

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Aardappelgoulash

Aardappelgoulash

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer