Ingrediënten
1 courgette, in plakken gesneden
olijfolie
3 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
2 eetlepels verse basilicum
100 gram sla (zakje)
250 gram ossenhaas, in hele dunne plakjes
50 gram gezouten macadamia’s
Bereiden
- Bestrooi de plakken courgette met wat olijfolie. Bak ze aan beide kanten in circa 3 min. in een grillpan. Leg de courgetteplakken in een schaal en voeg de zongedroogde tomaten, basilicum, zout, peper en een scheutje olijfolie toe.
- Laat het geheel op kamertemperatuur circa 30 minuten marineren. Haal de courgettes uit de marinade. Gebruik de marinade als dressing.
- Meng de sla met 2 eetlepels dressing en verdeel over de borden. Leg de ossenhaas- en courgetteplakjes dakpansgewijs op de sla. Schep de rest van de dressing over de carpaccio en strooi de macadamia’s erover.