Ingrediënten
1 ui
4 teentjes knoflook
3 groene pepers
2 eetlepels zonnebloemolie
800 gram magere runderlappen
800 gram tomaten in blokjes
1 flesje bier
1 eetlepel chilipoeder
½ eetlepel komijnpoeder
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 blik rode kidneybonen (400 g)
2 theelepels bruine suiker (of palm/rietsuiker)
Bereiding
- Pel en snipper de ui. Pel de teentjes knoflook. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en snij ze in ringen.
- Verhit de olie in een braadpan. Snij het vlees in blokjes. Bak het vlees in gedeelten in ongeveer 5 minuten bruin. Schep het vlees uit de pan. Bak de ui in de olie ongeveer 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg het vlees weer toe.
- Voeg de tomaten, de pepers, het bieren de specerijen toe. Laat de chili 1½ - 2 uur stoven.
- Voeg het laatste kwartier de kidneybonen toe. Breng de chili op smaak met peper en eventueel een klein beetje bruine suiker.
Lekker met rijst en een frisse salade.