Een pak fijne havermout in je voorraad is nooit weg. Het is gezond, goedkoop en je kunt het in heel veel verschillende recepten gebruiken.
- Voor een knapperig korstje op een ovenschotel
Je kunt havemout heel goed gebruiken in plaats van paneermeel. Op een ovenschotel bijvoorbeeld. Gebruik het net als gewoon paneermeel: strooi het over een ovenschotel gemengd met wat geraspte kaas of wat klontjes boter. - Als paneerlaagje
Havermout is ook heel geschikt om vlees, kip of vis mee te paneren. Het krijgt daardoor een knapperige, grove paneerlaag. Haal het te paneren product door wat losgeklopt ei en daarna door de havermout. Herhaal dit nogmaals en bak het vervolgens in de olie of boter. - Voor de stevigheid
Gebruik havermout als bindmiddel in alles waar je ballen of burgers van maakt. Dus in je gehaktballen, je visburgers of vega notenballetjes. - Als meel
Of je nu een deeg voor een hartige taart maakt, voor muffins of voor pannenkoeken, je kunt als basis ook havermout gebruiken. Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maal het tot een fijn meel. Van dit 100% volkorenmeel bak je de lekkerste pannenkoeken, hartige taarten of muffins - Goedkope havermelk
Havermelk is ongekend populair, maar ook heel duur. Wist je dat je heel gemakkelijk van havermout zelf havermelk kunt maken? In deze video doen we het je voor. Kosten: ca 10 cent per liter.
Lekkere PuurGezonde ontbijtrecepten vind je in onze Granola en Havermout Special met 16 recepten. Te koop voor €2,50 in onze webshop