Voor- of lunchgerecht
4 porties
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 flinke ui
2 courgettes
1 kleine aardappel
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel citroenrasp
600 - 800 ml bouillon
2 sneetjes volkorenbrood
olie
cayennepeper
2 teentjes knoflook
bieslook
Bereiden
- Pel en snipper de knoflook en ui. Snij de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze licht kleuren.
- Voeg de courgette, aardappel en citroenrasp toe en bak alles nog 3 minuten. Voeg 600 ml bouillon toe en laat de courgette met de deksel op de pan 10 minuten stoven.
- Pureer met een staafmixer en verdun de soep eventueel met wat extra bouillon. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Maak ondertussen croutons: snij het volkorenbrood in blokjes en schep om met wat olie, cayennepeper naar smaak en de uitgeperste teentjes knoflook. Bak het brood bruin en knapperig in een koekenpan.
- Verdeel de soep over 4 mokken, garneer met de croutons en fijngeknipte bieslook.
Krijg je zin om vaker soep te eten? We inspireren je graag met onze “PuurGezond Soep Special. Voor € 2,50 kun je 'm downloaden in onze webwinkel. Je krijgt dan een pdf met 16 heerlijke PuurGezonde soepen.