Hoe krijg ik slagroom zelf goed opgeklopt?

Lekker vers geklopte slagroom! Als je het goed doet, verdubbel je het volume van de room. Let hierbij op het volgende :

  • Zorg dat de slagroom koud is. Ook al heb je houdbare slagroom zet het toch voor gebruik in de koelkast. Gebruik ook een koude kom.
  • Wil je een zoete slagroom? Voeg de suiker niet te vroeg toe. Pas als de slagroom lobbig begint te worden voeg je de gewenste hoeveelheid vanillesuiker toe. Voor 250 ml slagroom is 2 eetlepels vanillesuiker ruim voldoende.
  • Het beste is de snelheid van het kloppen steeds meer op te voeren. Het is daarom handig een mixer te gebruiken. Klop weer wat minder snel  als de slagroom stijf wordt.
  • En het belangrijkste: stop op tijd! Ga je te lang door met kloppen, dan wordt het boter.
  • Is het erg warm? Dan is de kans dat je slagroom tot boter klopt erg groot. Let er nog beter op dat je koude materialen gebruikt. Zet de schaal waarin je klopt eventueel in een bak met ijsklontjes.