Er wordt steeds meer duurzame vis gekocht met het MSC- of ASC-keurmerk. Het MSC-keurmerk laat zien dat de vis duurzaam gevangen is. Het ASC-keurmerk prijkt op verantwoord gekweekte vis.
Gepensioneerden en gezinnen met kinderen eten samen 35% van alle verkochte “bewuste” vis. Dit blijkt uit onderzoek van GfK.
In de toekomst zal de consumptie van bewuste vis alleen maar toenemen. Supermarkten hebben namelijk de intentie vanaf 2016 uitsluitend gecertificeerde vis te verkopen.
Nog meer leuke feitjes uit het onderzoek:
- De populairste duurzame vissen voor consumptie: haring, zalm, koolvis, pangasius en tilapia.
- Vrijwel alle vissticks en lekkerbekjes in de supermarkten hebben het MSC-keurmerk.
- Vooral in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland wordt voor “bewuste” vis gekozen.
Veel kinderen zijn dol op vissticks en ook op deze zelfgemaakte visburgers. Leuk om samen te maken!