Houten dienblad met appels en liggend een flesje appelazijn

Zelf appelazijn maken is niet moeilijk. Gebruik gerust gebutste appels of minder mooie exemplaren.

Voor ca 1 liter
bereidingstijd 10 minuten
wachttijd: 4 weken

Ingrediënten
2 kilo appels
50 gram (riet)suiker
weckpot van 1 liter (brandschoon)
een kaasdoek of dunne theedoek
een stuk elastiek

Bereiden

  • Snij de appels in stukjes, schil en klokhuis kan blijven zitten. Vul de weckpot tot bijna aan de rand met appels.
  • Schenk er zoveel water op tot de appel onderstaat. Voeg de suiker toe en roer even door met een schone lepel.
  • Dek de pot af met een stuk kaasdoek of een dunne theedoek en zet deze vast met het elastiek.
  • Bewaar de pot op kamertemperatuur
  • Roer de appelazijn 1-2 keer per dag om. Binnen een paar dagen gaan de appels gisten.
  • Blijf dagelijks doorroeren. Na 4 weken is alles suiker vergist en houd je azijn over.
  • Zeef de azijn doe deze over in een mooie fles of pot.

Lekker voor je dressings.

Lekkere salades waarin je deze appelazijn kunt gebruiken, vind je in onze saladespecial. Vol gezonde saladerecepten, 24 stuks maar liefst. Je koopt de saladespecial in onze webshop voor slechts €3,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met dressing