Hoe maak je mosterd?

Heerlijk, mosterd! Wist je dat je het ook zelf kunt maken? En je kunt eindeloos variëren in smaak. Daarom is het zo leuk om hiervoor even de keuken in te duiken.

Week de avond van te voren 100 g mosterdzaad in 200 ml appelazijn. Schenk de azijn met het mosterdzaad in de kom van de keukenmachine of blender. Voeg 2 eetlepels rietsuiker toe en 1 theelepeltje kurkuma  voor een mooie gele kleur. Plaats het deksel erop en laat de keukenmachine /blender op de hoogste stand een paar minuten draaien tot een mooi mengsel. Je kunt de mosterd grof laten met nog zaadjes zichtbaar of doormalen tot het helemaal glad is. Breng de mosterd op smaak met een snufje zout en eventueel nog wat versgemalen zwarte peper. Zorg voor 2 brandschone potjes. Schep de helft van de mosterd in het ene potje. Roer door de andere helft nog en ½ theelepel komijnpoeder. Schep deze komijnmosterd in het andere potje. Sluit af en zet in de koelkast.

De mosterd kun je meteen  eten, maar je kunt de potjes nog even laten staan, dan wordt de smaak wat zachter.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met dressing