Hoe maak je paddestoelenolie?

Ken je die peperdure flesjes gearomatiseerde olijfolie? Zoiets kan je ook heel goed zelf maken. Deze lekkere geurige paddenstoelolie bijvoorbeeld. Fluitje van een cent. Als je de olie overschenkt in een leuk flesje kan je het ook iemand cadeau doen. Helemaal homemade! 

Snij 150 gram champignons of andere paddenstoelen die je over hebt in dunne plakjes. Spreid de plakjes uit op een bakplaat of een groot bord, dat je bekleedt met keukenpapier. Zet de plaat of het bord op een droge plek in huis en laat de paddenstoelen aan de lucht drogen. Na ongeveer 2 dagen heb je verschrompelde exemplaren over.
Deze gedroogde paddenstoelen kan je heel goed in een bakje of zakje bewaren, bijvoorbeeld om een paddenstoelenbouillon van te trekken.  Maar voor dit recept doen we de gedroogde paddenstoelen in een bakje dat je af kunt sluiten. Schenk er 400 ml olijfolie op. Neem een soort die je lekker vindt, maar niet met een te uitgesproken smaak.
Laat de paddenstoelen minimaal 24 uur in de olijfolie weken. Hoe langer je de paddenstoelen laat weken hoe sterker de smaak. Zeef de olie en gebruik de olie als garnering op salades, in soepen of lekker op crostini. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met dressing