dire in de pan van zalm met kruidige tomatensaus

2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

100 g zelfrijzend bakmeel
100 ml halfvolle melk
1 ei
zout, peper
150 g gerookte zalmsnippers
400 g tomaten
2 sjalotten
3 eetlepels olijfolie
1 handje verse gemengde groene kruiden (bieslook, peterselie, selderij, basilicum)
400 g broccoli

Bereiding

  • Zelfrijzend bakmeel met melk, ei en peper tot beslag mengen. Zalmsnippers erdoor scheppen.
  • Tomaten wassen en in blokjes snijden. Sjalotten pellen en snipperen.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalot 1 minuut bakken. Tomaten toevoegen en meebakken. Kruiden fijnknippen en door tomaten roeren. Tomatenmengsel zachtjes 10 minuten laten koken zonder deksel.
  • Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. Steel schillen en in stukjes snijden. Broccoli in 6 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in koekenpan rest van olie verhitten. Van beslag in totaal 6 koekjes bakken. Tomatensaus eventueel met zout en peper op smaak brengen.
  • Zalmkoekjes serveren met kruidige tomatensaus en broccoli.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vis