Al ruim 10 jaar maken wij met veel plezier PuurGezond. Dagelijks schrijven we blogs en artikelen, we zoeken zaken uit, beantwoorden vragen en testen recepten. We houden allemaal van eten, koken en van schrijven. En we hopen de liefde voor gezond eten ook een beetje op jou over te brengen. We zijn opgeleid als diëtist of voedingswetenschapper. Verder hebben we alle 5 verschillende interesses en sterke kanten, en die vullen elkaar goed aan. We zijn een goed team!

Karine Hoenderdos

Karine is auteur van de boeken "PuurGezond, slank in 8 stappen" en van "Eet meer!". Ze doet niets liever dan bloggen over actuele zaken en dingen die haar opvallen in de media. Koken doet ze graag, met haar drie pubers als dankbare (en altijd hongerige) proefkonijnen. Ook is ze altijd op zoek naar tips en ideeën om gezond eten en leven nét een tikje leuker en gemakkelijker te maken. Karine houdt van groenten, met name in soep en salades, en ze wandelt en sport graag in de duinen.

Angela Severs

Angela is voedingswetenschapper. Ze volgt het voedingsnieuws op de voet en vindt het leuk om daarover blogs te schrijven. Duurzaamheid en natuur zijn ook belangrijk voor Angela. Zo geeft ze buitenlessen over natuur aan kinderen op de basisschool. Angela was vroeger een brood- en aardappelvrouw, maar is de laatste tijd verslingerd aan groenten, noten en peulvruchten. Verder is ze vaak te vinden in de sportschool en maakt ze dagelijks wandelingen met haar hond.

Mary Stottelaar

Mary is het kooktalent van PuurGezond. Ze kookt heel graag, leest veel kookboeken en heeft  het PuurGezond boek: 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht geschreven. In dit boek staan 100 van haar lekkerste recepten. Mary doet haar boodschappen altijd op de markt, heeft een moestuin, zoekt paddenstoelen en tamme kastanjes in het bos en koopt uitsluitend écht biologisch vlees. Maar ze eet ook heel vaak vegetarisch en is dol op peulvruchten en noten. Ze vindt het een leuke uitdaging om uit voorraad en met restjes te koken en zo ter plekke nieuwe recepten te bedenken.

Christel Vondermans

Fotograferen is een grote hobby van Christel, zij verzorgt de receptstyling en –fotografie in de boeken en de doet de vormgeving van veel PuurGezond materialen. Christel houdt vooral van eten waaraan aandacht is besteed: van risotto waarin minutenlang stevig is geroerd, van stoofschotels die urenlang hebben staan pruttelen, en van mooi opgemaakte borden. Ze snuffelt graag in kookwinkels, op zoek naar dat ene mooie bordje voor een foto, en ze eet het liefst buiten. Tegen een picknick of barbecue (met vooral veel groenten) zegt zij dan ook geen “nee”.

Sophie Luderer

Sophie heeft zo’n 20 jaar gewerkt als diëtist in verschillende ziekenhuizen. Naast praten over eten, schreef ze ook al heel lang graag over eten. Dat deed ze bijvoorbeeld voor patiënten of als freelancer voor PuurGezond. Inmiddels heeft ze zich volledig op het schrijven gestort; voor haar een ideale manier om haar praktijkkennis te combineren met haar liefde voor schrijven en informeren. Los van het praten en schrijven over eten, eet Sophie ook erg graag: zowel door zelf lekker (vegetarisch) te kokkerellen als door lekker aan te schuiven in een restaurant.