Weet jij wat nu echt gezond is? Er worden zoveel websites, nieuwsbrieven en boeken geschreven over gezond eten dat het lastig is om te weten wat nu echt gezond is. Vaak lees je over bizarre eetregels en beperkingen! Het ene dieet is nog lastiger lang vol te houden dan het andere. En het resultaat op de lange termijn is vaak bedroevend. Waarom? Omdat je weer terugvalt in oude gewoontes.

Niet bij PuurGezond! Want juist door PuurGezond te eten kun je gezond blijven, op gewicht blijven en je energiek voelen. Op onze website en in onze boeken lees je hoe je voortaan geniet van je eten, zonder je nog zorgen te maken of het allemaal wel mag of verantwoord is. PuurGezond eten kent namelijk geen rare restricties, je gaat geen calorieën tellen en er zijn geen lijstjes met verboden zaken.

PuurGezond is een manier van eten die puurder en natuurlijker is, op de manier die precies bij je past. En intussen geniet je volop van heerlijke smoothies, snelle lunchsalades, zelfgebakken taart, notenmuesli en alle andere lekkere recepten. Want we leren je hoe je dat doet, met onze recepten, onze kookvideo's en onze handige tips.

We hebben het ook niet alleen over eten, Want gezond zijn hangt met zoveel zaken meer samen. Slapen, ontspannen, bewegen, genieten van het leven....ook over die onderwerpen lees je bij ons en krijg je tips om gemakkelijk in je dagelijkse leven in te bouwen.

Schrijf je hier in voor de PuurGezond nieuwsbrief

Wij - Christel, Karine, Angela en Mary - maken met veel plezier PuurGezond voor jou. We weten veel over gezond eten want we zijn opgeleid als diëtist of voedingswetenschapper. En we vinden vooral dat eten lekker moet zijn. We houden ook van schrijven. En al die dingen komen samen in PuurGezond. 

PuurGezond is onze visie op gezond eten. Een visie zonder goeroes, zonder gekke regels of ingewikkelde diëten. Maar een visie vanuit een zeer gedegen voedingsachtergrond, aangevuld met actuele kennis en onze liefde voor lekker en gezond eten. PuurGezond is ons motto: onbewerkt eten, zelf koken, échte producten als basis, geen pakjes en zakjes.

Onze kijk op gezond eten hebben we uitgewerkt in de PuurGezond Piramide. In deze Piramide zie je in een oogopslag waar het accent op ligt als je gezond wilt eten. Met de PuurGezond Piramide zie je snel welke producten belangrijk zijn in je dagelijks eten. Van alles wat aan de basis van de piramide staat eet je veel: dus ruime porties groenten en fruit. Hoe hoger in de piramide hoe minder je er per dag van nodig hebt.

Wil je meer weten over de verschillende lagen van de piramide? 

Het mooie is: onze visie past tegenwoordig helemaal. Sterker nog, de officiële adviezen van de Gezondheidsraad zijn in de loop der jaren steeds dichter bij die van PuurGezond gekomen. Een voorbeeld: noten en peulvruchten kwamen pas in 2015 in de Schijf van Vijf, toen die al jaren in de PuurGezond piramide stonden. De Wereldgezondheidsorganisatie maakte een paar jaar geleden een statement tegen ultrabewerkte producten (de pakjes en de zakjes). En steeds meer onderzoek toont aan dat juist het mijden van ultrabewerkte producten een voeding gezond maakt. Daar gaan wij al sinds we PuurGezond opgezet hebben van uit. Kortom we waren onze tijd ver vooruit.

Zo kun je ons wel noemen ja, want we hebben wel een eigen visie in hoe we de officiële wetenschappelijk adviezen vertalen naar de praktijk.

  • Wij zijn koolhydraatbewust: bij ons vind je in de adviezen geen stapels boterhammen
  • We smeren met een gerust hart roomboter op brood (of pesto, of olijfolie, of niks)
  • We vinden dat je vooral veel méér groenten moet eten, en dat groentesoep ook een prima manier is om groenten binnen te krijgen
  • We zijn niet zo bang voor zout
  • En ook niet voor volle zuivel

Waarom? Omdat we de wetenschap goed volgen, omdat we snel schakelen en logisch denken, omdat we veel product- en voedingskennis hebben en omdat we van lekker eten houden. Onze adviezen sluiten aan bij de Gezondheidsraad, al durven we ze net even wat vrijer te vertalen.

Sinds onze start in 2009 zijn we alleen maar gegroeid. We ontwikkelden de PuurGezond Piramide. We schreven onze boeken "Eet meer", "Puurgezond slank in 8 stappen" en "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht". We maakten een wekelijkse nieuwsbrief. We hebben altijd nieuwe ideeën. Nieuwe boeken, recepten, cursussen, nieuwe blogs en artikelen. En we blijven voortdurend onze visie toetsen aan de wetenschap. Zo blijft ons platform up-to-date.

 

Al gauw klopten praktijken bij ons aan. Diëtisten, gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches omarmen de visie van PuurGezond en willen werken met de PuurGezond piramide. Inmiddels zijn er ruim 300 praktijken aangesloten, en zijn zelfs de eerste huisartsen aangehaakt.

 

Voor ons is het een bevestiging: we zijn niet de enigen met deze visie. En het is ook een heerlijk idee dat overal in het land mensen terecht te kunnen voor een PuurGezond advies op maat.

 

Op dit platform, en in onze nieuwsbrieven, zul je nooit reclame tegenkomen van andere producten dan die van onszelf. We doen niet aan advertenties, gesponsorde blogs, of unboxing-video’s. Dom misschien, want we lopen daardoor heel wat inkomsten mis. Maar we willen het perse puur houden en jou niet opzadelen met allerlei advertenties van producten waar wij niet achter staan. Wij kunnen PuurGezond blijven maken en vernieuwen door de verkoop van onze boeken, e-books, cursussen en menu’s en door donaties van mensen die ons een warm hart toedragen.