wat maak je van rijpe bananen bananenbrood zonder suiker

Rijpe bananen op de fruitschaal? Maak er bananenbrood van; je hebt dan geen suiker nodig bij het bakken van deze lekkere cake-achtige koek.

ontbijtgerecht of tussendoortje
10-12 plakken
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 60 minuten

Ingrediënten

3 (over)rijpe bananen
200 gram amandelmeel
50 gram volkoren speltmeel
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren
(eventueel 50 gram honing)
2 handen gedroogde cranberry’s
2 handen pecannoten
cakevorm van 1-1,5 liter

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Prak de bananen, meng het amandelmeel, speltmeel en bakpoeder erdoor. Klop de eieren los en roer deze met de eventuele honing door het beslag. Schep de cranberry’s erdoor.
  • Hak de pecannoten grof en schep ze ook door het beslag.
  • Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak het bananenbrood in 60 minuten bruin en gaar.

Wel of geen honing in dit recept gebruiken? Met honing smaakt de cake net wat zoeter dan zonder honing. Eet je al weinig suikers en ben je een zoete smaak al afgewend, bak deze cake dan gerust zonder de honing. Het zoet van de banaan is dan voldoende voor een zoete smaak. 

Meer weten over PuurGezond eten? Lees onze boeken. Als je overschakelt op een PuurGezond eetpatroon zit je beter in je vel, doe je veel goeds voor je gezondheid, en krijg je een beter gewicht. Al onze boeken staan vol lekkere pure recepten en voorbeeld weekmenu's. Start bijvoorbeeld met het boek "Eet meer"

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.