Bord pasta met tomaat en zeekraal

Zeewier en zeekraal zijn gezond om af en toe op het menu te zetten. Het is natuurlijke bron van jodium. Maar wat maak je ermee? Nou, deze pasta bijvoorbeeld.

Hoofdgerecht
2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

150 gram volkorenpasta
1 ui
3 teentjes knoflook
1 eetlepels olijfolie
2 ansjovisfilets
1 blik cherrytomaatjes op sap
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
50 gram zeekraal
Geraspte kaas

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak je ui en knoflook zachtjes 1 minuut. Voeg de ansjovisfilet toe en laat ze al roerend uit elkaar vallen.
  • Voeg de tomaten, de Italiaanse kruiden en de zeekraal toe. Warm het geheel door. Breng op smaak met zout en peper
  • Verdeel de pasta over twee borden, verdeel de saus erover en garneer met de kaas

Wil je meer weten over de PuurGezond kijk op eten? Lees onze bestseller "Eet Meer!" lekker in je vel met PuurGezond. Het boek bevat veel uitleg en recepten. Het is te koop in onze webshop voor € 21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vis