Traybake van bloemkool

Doe eens wat anders met bloemkool

2 personen
bereidingstijd: 15 minuten
oventijd: 30 minuten

Ingrediënten
400 gram aardappels
500 gram bloemkool
200 gram kipfilet
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels kerriepoeder
3 teentjes knoflook
1 citroen, schoongeboend
200 ml Griekse yoghurt
1 bosuitje

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Boen de aardappels schoon en snij deze in parten. Maak de bloemkool schoon, verdeel in kleine roosjes en snij de stelen in blokjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Meng de olie met de kerriepoeder, de uitgeperste teentjes knoflook en eventueel wat peper en zout.
  • Meng een ruime eetlepel olie door de aardappelparten en verdeel over de bakplaat. Bak de aardappeltjes 10 minuten.
  • Snij de citroen in parten. Meng ondertussen de rest van de kerrieolie met de bloemkool en kipfilet en verdeel dit na de 10 minuten over de bakplaat. Leg de stukken citroen er tussen. Bak het geheel nog eens 20 minuten tot alles gaar en zacht is.
  • Roer de yoghurt los met een beetje zout en peper. Snij het bosuitje in fijne ringetjes en schep dat door de yoghurt
  • Verdeel de traybakeschotel over 2 borden en besprenkel met de yoghurt.

Meer groenten op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.