Zelf een vegan burger maken is gemakkelijker dan je denkt. Met peulvruchten als basis heb je zo een lekkere eiwitrijke vleesvervanger.
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

1 kleine rode ui 
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
400 gram kidneybonen (uit pot of zelf gekookt)
handje peterselie 
100 gram amandelmeel 
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1-2 eetlepels tomatenketchup
75 gram maiskorrels

 

Bereiden
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook zachtjes ongeveer 5 minuten.
  • Pureer ondertussen de kidneybonen in een keukenmachine of met een stamper. Knip de peterselie fijn.
  • Schep het amandelmeel, de peterselie, het uienmengsel, paprikapoeder en 1 eetlepel tomatenketchup door de kidneybonen en meng goed. Voeg eventuele nog wat tomatenketchup toe als het te droog blijft. Schep de maiskorrels erdoor en maak van het geheel 4 dikke platte schijven.
  • Verhit nog een extra lepel olie in de koekenpan en bak hierin de burgers aan beide zijden in ongeveer 5 minuten warm en iets bruin.
  • Serveer de burgers in plaats van vlees bij een maaltijd of als vega hamburger op een broodje met bijvoorbeeld gebakken uienringen, reepjes avocado, plakjes tomaat en een lekker tomaten- of knoflooksausje.

 

Tip

In plaats van kidneybonen kun je ook zwarte bonen of witte bonen nemen

Vaker peulvruchten eten dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.