Dadel-havermoutkoekjes

Deze lekkere havermoutkoekjes zijn gemaakt zonder gewone suiker. Ze bevatten wel suikers uit dadels. Dadels leveren je echter ook andere voedingsstoffen als vezels, vitamines en mineralen. Daarom heeft dit zoetmiddel een streepje voor op gewone suiker. En helemaal als je het combineert met o zo gezonde havermout.

Ca. 15 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 15-20 minuten

Ingrediënten
100 g dadels (liefst Medjoul)
100 g havermout
50 g boter (koud)
25 g geschaafde amandelen

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Haal de pit uit de dadels en snij de dadels in grove stukken.
  • Mix de dadels met de havermout in een keukenmachine tot een korrelige massa. Voeg de boter in stukjes toe en mix nog (een paar keer) kort.
  • Kneed snel met de handen de geschaafde amandelen door het deeg.
  • Maak van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat met een lepel of de onderkant van een glas.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar.
     

Tip: hou je niet van dadels. Je kunt dit recept ook maken met een fijngeprakte rijpe banaan in plaats van de dadels. Gebruik ongeveer 100 gram rijpe banaan plus een eetlepel honing. De koekjes worden dan wat minder bruin.

Op zoek naar meer lekkere recepten met havermout. Wij hebben een selectie gemaakt met 15 ontbijtrecepten met havermout en granola. Je schaft deze download heel gemakkelijk aan in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.