Grapefruit met havermout

Een havermoutontbijt is gezond, maar je hebt niet altijd trek in pap. Probeer het eens in deze combinatie met grapefruit. De havermout bak je lekker krokant.

2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
2 grapefruits
½ tl korianderzaad
1 el honing
1 tl boter of kokosolie
4 el havermout
Stukje vanillestokje
100 ml yoghurt

Bereiden

  • Schil de grapefruit en snij in partjes. Vang uitgelopen vocht op. Kneus het korianderzaad.
  • Bak het korianderzaad in een pannetjes tot het gaat geuren. Haal de pan van het vuur en voeg 2 el water en de honing toe. Voeg het achtergehouden grapefruitsap toe. Zet de pan weer op het vuur en laat iets indikken.
  • Smelt in een andere pan de boter of olie. Voeg de havermout toe en bak tot deze begint te kleuren. Schraap de vanille uit het vanillestokje en voeg dit toe.
  • Verdeel de partjes grapefruit over 2 borden, schenk de warme stroop erover en bedek met de yoghurt en de krokante havermout.

Havermout is wel een van de favorieten van de PuurGezond-redactie. We verzamelden voor jou de ontbijtjes met havermout die wij regelmatig maken. Schaf hier onze Grananola en havermout download aan voor slechts 2,50 euro. Met 15 lekkere ontbijtrecepten!

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.