Hallomi

Al eens halloumi geprobeerd? De redactie van PuurGezond houdt er erg van. Deze kaas heeft voor ons echt een streepje voor. Het is een prima vervanger van vlees in een maaltijd of salade.

Wat is halloumi

Deze Cypriotische kaas van geiten- en schapenmelk kan soms ook wat koemelk bevatten. Halloumi heeft een wat “gelaagde” vlezige structuur, is een beetje elastisch en stevig en smaakt zout. Groot voordeel van halloumi: de kaas smelt niet snel. Hierdoor kun je halloumi verhitten in bijvoorbeeld een grillpan of zelfs op de barbecue. Tijdens het bakken ontstaat dan een krokant laagje. Lekker!
Halloumi is heerlijk in (vegetarische) maaltijdsalades, zoals deze quinoasalade met paprika en gegrilde halloumi. Maar grill de kaas ook eens voor dit vegetarisch lunchbrood, dat we ook gebruikten in het “PuurGezond slank maandmenu vegetarisch”.

Waar is halloumi te koop?

Doordat deze kaas steeds bekender wordt, kun je halloumi bij steeds meer supermarkten vinden. Kun je de kaas niet vinden in de supermarkt? Wandel dan eens naar een kaasspecialist, Turkse supermarkt of toko.

Zo grill je halloumi

Snij de halloumi in dunne plakken van maximaal een halve centimeter dik. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de halloumi eventueel aan beide zijden met wat olijfolie. Grill de plakken aan beide zijden tot ze mooie grillstrepen hebben. Draai de kaas niet te snel, anders valt deze uit elkaar.
Ook op de barbecue kun je halloumi op deze manier grillen.

 

Wil jij minder of geen vlees en vis meer eten en wil je dat op een gezonde manier doen? Dan is onze e-cursus "Hoe kan ik gezond vegetarisch eten?" wat voor jou. Je gaat (vaker) zonder vlees en vis eten, terwijl je wel alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. Je leert waar je precies op moet letten. Je weet welke voedingstoffen extra aandacht nodig hebben en hoe je gezond varieert. Ook zit er een vegetarisch weekmenu bij ter inspiratie met links naar lekkere en eenvoudige vegetarische recepten om nog heel vaak te maken.

Koop de e-cursus voor € 9,50 in onze webshop.