Hoe maak je chimichurri?

Een tijdje geleden hebben we op twitter een oproep geplaatst voor ideetjes voor recepten in deze rubriek. Een homemade chimichurri prijkte al snel bovenaan de lijst van gewilde pakjesvervangers. Het was even zoeken en proberen, maar uiteindelijk hebben we een PuurGezonde variant gevonden van deze van oorsprong Zuid-Amerikaanse saus.

Hak voor ruim een halve liter saus 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 300 g tomaten en 1 kleine rode peper in hele fijne stukjes. Schep er 1 mespunt gedroogde tijm, 2 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde oregano, ½ theelepel komijnpoeder en 2 theelepels zout doorheen. Rasp de schil van een halve citroen erboven en schep alles goed door. Meng er vervolgens 5 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels droge sherry, 100 ml zonnebloemolie, 150 ml olijfolie en 150 ml water door.
Doe alles over in een afsluitbare pot of fles tot je het gebruikt.

Lekker bij gegrild of gebraden vlees of gevogelte.

Zin in meer PuurGezonde zomerse recepten? In ons PuurGezond slank Zomermenu krijg je suggesties voor 28 dagen lang PuurGezond eten (ontbijt, lunch en warme maaltijd). Zo weet jij dat je gezond eet en goed bezig bent voor je lijf. Je schaft het PuurGezond zomermenu aan voor €7,50 in onze webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.