Als het nu toch nog echt barbecue-weer wordt… maak er dan eens een coleslaw bij. In Amerika ontbreekt deze salade bij geen enkele barbecue, maar toch is het van oorsprong geen Amerikaans recept. Hollandse immigranten brachten het recept ooit mee naar de VS. Je kunt de salade, die traditioneel met witte kool wordt gemaakt, nu in juli maken met verse spitskool. Net wat zachter van smaak.

Snij 500 gram spitskool in hele dunne reepjes. Was en rasp 4 bospenen. Maak een dressing van 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper. Meng de groente met de dressing en zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast.

Nog lekkerder: maak de salade een dag van te voren, dan trekken de smaken helemaal optimaal in. Heerlijk met zelfgemaakte hamburgers.

Meer zomerse kookinspiratie nodig? Dan is ons PuurGezond slank zomermenu iets voor jou. Je schaft het aan voor €7,50 in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.