Aardappelsalade met rode ui in een schaal

Heel gemakkelijk en zo heerlijk als onderdeel van een buffet. De lekkerste aardappelsalade maak je natuurlijk zelf.

Voor 4 personen neem je 1 kilo, liefst vastkokende biologische aardappels.

Boen ze schoon en snij ze in plakjes of partjes, wat je het mooiste vindt. Kook de aardappels in 10 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen.

Roer een dikke dressing van 1 bekertje zure room, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel witte wijnazijn, zout en peper. Snij 1 kleine rode ui in ringetjes.

Schep de afgekoelde aardappels samen met de ui door de dressing. Als de salade te vast wordt, nog iets azijn toevoegen. Laat de salade minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast op smaak komen. Bestrooi met wat verse dille, bieslook of peterselie. 

Je kunt een aardappelsalade ook heel goed maken van een restje gekookte aardappels.

Aardappels passen perfect in een gezond eetpatroon, zeker als je volop varieert en ook regelmatig iets anders op tafel zet in plaats van aardappels. Wil je op een gezond manier variëren, zorgen dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgt en ook nog slank eten? Kijk dan eens bij onze maandmenu’s voor inspiratie. We hebben heel veel verschillende maandmenu's met verschillende thema’s voor €7,50 per stuk te koop als download in onze webwinkel. Je kunt hier je keuze maken.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.