Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de ingrediëntenlijst kijkt sta je verbaasd van wat er allemaal in zit. Terwijl een frisse combinatie van fruit en zuivel toch echt niet veel anders nodig heeft dan… fruit en zuivel.

Voor 2 grote glazen neem je 500 gram zomerfruit (aardbeien, rode bessen, bramen, blauwe bessen). Je maakt het fruit schoon en pureert het met een staafmixer. Als je niet van pitjes en velletjes houdt (of als je kinderen er niet van houden) wrijf je de puree door een zeef. Roer de vruchtenpuree door 200 ml yoghurt. Als je van een zoete smaak houdt, kun je altijd een beetje honing naar smaak toevoegen.

Schenk de yoghurtdrank in hoge glazen en steek er een rietje in.

Een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon is 3 porties fruit per dag. Omdat het lekker is en omdat het vol zit met vitamines, mineralen en vezels. Wil je meer weten over wat PuurGezond eten inhoudt? Lees ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.